Newsroom

Newsroom

Κατέρρευσε ο Πιστόριους στη θέα της νεκρής Ρίβα (Video)

Όταν ο Όσκαρ Πιστόριους είδε την φωτογραφία της Ρίβα Στέενκαμπ, “βουτηγμένη” μέσα στα αίματα, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της,…

pistorius 2

Όταν ο Όσκαρ Πιστόριους είδε την φωτογραφία της Ρίβα Στέενκαμπ, “βουτηγμένη” μέσα στα αίματα, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της, κατέρρευσε. Κατά την τρίτη μέρα της κατάθεσής του στο δικαστήριο της Πρετόρια ο δημόσιος κατήγορος άσκησε τρομερή πίεση στον χρυσό παραολυμπιονίκη για τα όσα έγιναν το μοιραίο ξημέρωμα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013, όταν ο 28χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τη φίλη του. Ο εισαγγελέας, όχι μόνο έδειξε τη φωτογραφία στο δικαστήριο, αλλά ζήτησε από τον Πιστόριους να κοιτάξει καλά το ντοκουμέντο, στην οποία φαινόταν η πληγή στο κεφάλι της Στέενκαμπ. Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ είπε στο δικαστήριο πως το κεφάλι της Ρίβα «εξερράγη» από τον πυροβολισμό. Ωστόσο, όταν ο Νελ ζήτησε από τον Πιστόριους να κοιτάξει τη φωτογραφία, εκείνος απάντησε πως δε χρειαζόταν γιατί ήταν παρών στο σημείο όταν συνέβη το μοιραίο. 

 

 

Όταν ο Πιστόριους χαρακτήρισε λάθος το ότι πυροβόλησε και σκότωσε την Στέενκαμπ μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του, ο εισαγγελέας Τζέι Νελ ανέβασε τον τόνο της φωνής του. “Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω τη Ρίβα, κυρία δικαστή, ούτε οποιονδήποτε άλλον”, απάντησε ο Πιστόριους ολοκληρώνοντας δυόμισι ημέρες κατάθεσης υπό την καθοδήγηση του δικηγόρου του. Ένα λεπτό αργότερα, τον λόγο είχε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ που πέρασε στην αντεπίθεση αρχίζοντας την εξέταση του κατηγορούμενου. “Σκοτώσατε τη Ρίβα Στέενκαμπ, έτσι δεν είναι;” ρώτησε χωρίς περιστροφές. “Έκανα ένα λάθος”, παραδέχτηκε ο Πιστόριους. Το επανάλαβε μάλιστα τρεις φορές. “Κάνατε ένα λάθος; Σκοτώσατε έναν άνθρωπο, αυτό είναι που κάνατε!”, του είπε ο εισαγγελέας. “Πυροβολήσατε και τη σκοτώσατε και, δεν θέλετε να αναλάβετε την ευθύνη σας γι αυτό;”, επέμεινε ο εισαγγελέας.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…