Newsroom

Newsroom

Κατέρρευσε η εκεχειρία: Νέες επιθέσεις ανακοινώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ

Νέες επιθέσεις προαναγγέλλει η Ρωσία - Δείτε την ανακοίνωση

AP22061826582989 1

Με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε και επισήμως ότι η εκεχειρία κατέρρευσε.

«Λόγω της απροθυμίας της Ουκρανίας να περιορίσει τους εθνικιστές ή να παρατείνουν την κατάσταση σιωπής (σ.σ.: εκεχειρία), οι επιθετικές ενέργειες ξεκίνησαν και πάλι από τις 18.00 (σ.σ.: 17.00 ώρα Ελλάδος)», αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύει το πρακτορείο RIA NOVOSTI. 


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η απομάκρυνση των αμάχων κατοίκων της Μαριούπολης, μιας πόλης – λιμάνι στρατηγικής σημασίας στη νοτιοανατολική Ουκρανία, που είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις, σταμάτησε λόγω πολυάριθμων ρωσικών παραβιάσεων της εκεχειρίας, κατήγγειλε σήμερα το δημαρχείο. Από την πλευρά τους οι ρωσόφωνοι καταγγέλλουν ότι τις επιθέσεις τις έκαναν ουκρανικές παραστρατιωτικές δυνάμεις.

Η απομάκρυνση αμάχων, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει το πρωί, «αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας», καθώς οι ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Μαριούπολη και τα περίχωρά της», ανέφερε η δημοτική αρχή σε ανάρτηση στο Telegram.

Ο δήμος κάλεσε τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα σημεία εξόδου της πόλης «να επιστρέψουν στα καταφύγια».

«Γίνονται διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την εγκαθίδρυση (κατάπαυσης του πυρός) και τη διασφάλιση της δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου», πρόσθεσε.

Το πρωί, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη ισχύος της κατάπαυσης του πυρός από τις 09:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, για να επιτραπεί στους αμάχους από τη Μαριούπολη και την πόλη Βολνοβάκα, 60 χιλιόμετρα βόρεια, να φύγουν.

 

 

Ελιγμός Τραμπ: Απέφυγε τον όρο «γενοκτονία» για τη γενοκτονία των Αρμενίων – «Δώρο» στον Ερντογάν

AP25013686597448

Ελιγμός Τραμπ: Απέφυγε τον όρο «γενοκτονία» για τη γενοκτονία των Αρμενίων – «Δώρο» στον Ερντογάν

"Επονείδιστη συνθηκολόγηση μπροστά στις τουρκικές απειλές" καταγγέλλει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής

Τραγωδία στην Πάτρα: 47χρονη ναυτικός σκοτώθηκε πάνω στον καταπέλτη πλοίου – Την παρέσυρε φορτηγό

cache 650x650 1 219906

Τραγωδία στην Πάτρα: 47χρονη ναυτικός σκοτώθηκε πάνω στον καταπέλτη πλοίου – Την παρέσυρε φορτηγό

Οδηγός φορτηγού οχήματος φέρεται να μην είδε τη λιμενικό και την ώρα της εξόδου, την…