Κατέρρευσαν οι μάρτυρες στη δίκη ψευτογιατρού: «Tέρας, μου έφαγες το παιδί» – «Ήθελε να με σκοτώσει»

Ξέσπασαν σήμερα στο δικαστήριο δύο μάρτυρες - Οργή και θλίψη προκαλούν τα όσα καταθέτουν.

5391410

Σε ένα ξέσπασμα οργής προς το πρόσωπο του 48χρονου ψευτογιατρού, προχώρησε η μητέρα 35χρονης καρκινοπαθούς, η οποία έχασε τη ζωή της στα χέρια του “Dr Kontos” καθώς και μια γυναίκα που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στις αρχές του 2017, την οποία είχε παρασύρει με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να υποβληθεί σε χειρουργείο και χημειοθεραπείες. Ο «ψευτογιατρός» Dr Kontοs, κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Κατάθεση γυναίκας καρκινοπαθούς – «Αυτός ο άνθρωπος  ήθελε να με σκοτώσει»

Αρχικά, την περιπέτειά της και το πώς καθυστέρησε πάρα πολύ να υποβληθεί σε χειρουργείο και χημειοθεραπείες, αφού είχε παρασυρθεί απ’ τον δήθεν γιατρό, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, περιέγραψε στο δικαστήριο μια γυναίκα που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στις αρχές του 2017 και πλέον κάθε τρεις μήνες υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Όπως είπε η ίδια μετά στους δημοσιογράφους, «Αυτός ο άνθρωπος  ήθελε να με σκοτώσει. Είπε όχι στις χημειοθεραπείες όχι στο χειρουργείο. Δεν θα υπήρχα εδώ σήμερα. Τα παιδάκια μου θα κλαίγανε. Είναι αμετανόητος είναι ψυχρός δολοφόνος δεν είχε ούτε το θάρρος να με κοιτάξει»

Συγκεκριμένα, η μάρτυρας ανέφερε ότι ο «ψευτογιατρός» την προέτρεψε να μην ξεκινήσει καν τις χημειοθεραπείες που της είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί της αλλά να ακολουθήσει τη δική του «εναλλακτική θεραπεία» – με 51 βότανα από το Πήλιο, 45 «βιταμίνες» την ημέρα και αποστάγματα μέσα σε χυμούς και ενέσεις αρτεμισήνης. Η «θεραπεία» που της υποσχόταν ο κατηγορούμενος θα «διέλυε τον καρκίνο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του και «δεν θα έκανε ούτε μεταστάσεις ούτε τίποτα». Μάλιστα, η γυναίκα ανέφερε ότι πήγε σε συγκεκριμένο κατάστημα με βότανα  στο Πήλιο για να προμηθευτεί τα βότανα και εκεί ο ιδιοκτήτης του της είπε: «Είστε τυχεροί πέσατε σε γιατρουδάρα». 

«Ο συνδυασμός με τα αποστάγματα και με τη χημειοθεραπεία θα προκαλέσει έκρηξη στον οργανισμό και θα μπορούσα να πεθάνω μου έλεγε», κατέθεσε η μάρτυρας συμπληρώνοντας πως ο «ψευτογιατρός» δήλωνε βέβαιος πως με τη δίκη του «θεραπεία» ο καρκίνος θα «ξεραινόταν», είπε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια προσθέτει, «Ήρθε στο σπίτι μου και μου έκανε ξαφνικά την ένεση αρτεμισήνης. Με πλησίασε να μου πει κάτι και μου την κάρφωσε, τα παιδιά μου είχαν πάθει σοκ. Είχα πολλούς πόνους  και μούδιασμα από ένεση. Ακόμα δεν έχω μάθει τι είναι η αρτεμισήνη. Ο κύριος μας έλεγε ότι θα εξάλειφε τον καρκίνο τελείως».

Όπως ανέφερε η γυναίκα, όταν τελικά κατάλαβε ότι πρέπει να τον εγκαταλείψει, έκανε εξετάσεις και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα καθώς είχε μεταστατικό καρκίνο στους λεμφαδένες.

«Έκανα 17 χημειοθεραπείες  και 35 ακτινοβολίες. Είχα πολύ μικρές πιθανότητες να ζήσω. Από δω και πέρα η ζωή μου είναι κάθε τρεις μήνες με παρακολουθούν με εξετάσεις γιατί ο καρκίνος είναι μεταστατικός».

«Ο σύζυγος μου παρόλα αυτά συνέχισε να τον παίρνει τηλέφωνο (τον κατηγορούμενο). Παρά τις άθλιες εξετάσεις. Εκείνος του απαντούσε: «Δεν θα κάνει ούτε χειρουργείο ούτε χημειοθεραπείες. Εγώ το πήρα ότι ήθελε να με δολοφονήσει. Αυτός ήταν ο σκοπός του. Ο κύριος από δω πάτησε πάνω στη θρησκεία μας γιατί έμαθε ότι έχει αδερφό στο Άγιο Όρος. Κυρίως είχε προσεγγίσει τον άντρα μου. Ήρθε στο σπίτι με μεγάλο σταυρό, που μέσα μας είπε ότι είχε οστά Αγίων και μας λέγε σας φέρνω την ευλογία του θεού. Συνολικά είχα δώσει έξι χιλιάδες ευρώ. Τον έψαχνα αλλά δεν απαντούσε. Τελείωναν τα σκευάσματα. Πήγα για εξετάσεις και βρήκαν μετάσταση τους λεμφαδένες. Έπρεπε να κάνω μεγάλο χειρουργείο. Ο σύζυγός μου τον βρήκε στο τηλέφωνο και του είπε ότι ήταν στην εντατική εξ αιτίας ενός τροχαίου και γι’ αυτό δεν απαντούσε. Μας είπε να μην κάνω χειρουργείο και να τον περιμένουμε να μου ξανακάνει ένεση. Δεν ήρθε ποτέ και τελικά αποφάσισα να κάνω χειρουργείο και χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες.»

Τέλος, η μάρτυρας πρόσθεσε, «Ταλαιπωρήθηκα πολύ, μου έδιναν πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσης. Πλέον κάθε τρεις μήνες υποβάλλομαι σε εξετάσεις».

Η κατάθεση της μητέρας της 35χρονης καρκινοπαθούς που έχασε τη ζωή της – «Αλήτη, βρωμιάρη, μου έφαγες το κορίτσι, τέρας, σκουλήκι»

Στη συνέχεια ξέσπασε και η μητέρα 35χρονης καρκινοπαθούς, η οποία έχασε τη ζωή της αφού έπεσε στα χέρια του «ψευτογιατρού». «Αλήτη, βρωμιάρη, μου έφαγες το κορίτσι, τέρας, σκουλήκι», είπε βλέποντάς τον να βγαίνει από τη δικαστική αίθουσα, μετά το πέρας της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας.

Προς στιγμήν κατά την έξοδό του 48χρονου από το δικαστήριο, επιχείρησε να τον λιντσάρει και στη συνέχεια από την φόρτιση κατέρρευσε, φωνάζοντας «ο αλήτης πάτησε πάνω στη θρησκεία και ξέσκισε το παιδί μου».

«Αντίκρισα το δολοφόνο του παιδιού μου. Στα τρία χρόνια που έμαθα ότι αυτός ο δολοφόνος την έφαγε για 60 χιλιάρικα. Κρύφτηκε δεν ήθελε να με δει. Φοβάται. Τώρα όμως το παιδί μου δεν υπάρχει. Πίστευε το παιδί μου και πάτησε πάνω στο θεό. Αυτό του σκουλήκι. Θέλω το παιδί μου πίσω. Θέλω τη Γιαννούλα μου που άφησε δυο παιδάκια και θα μεγαλώσουν χωρίς χάδι. Μόνο με φωτογραφίες», είπε η γυναίκα μετά τη συνεδρίαση του δικαστηρίου.