Newsroom

Newsroom

Κατέρρευσε δημοτικός σύμβουλος στη Χίο και δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει

Έχει καταρρεύσει το ΕΣΥ - Μετά τις δυο γυναίκες που πέθαναν αβοήθητες ακόμα ένα περιστατικό έλλειψης ασθενοφόρου

Ξαφνική αδιαθεσία ένιωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Μάρκος Σκούφαλος

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Πολίτης Χίου, την ώρα που ο κ. Σκούφαλος τοποθετούνταν για το θέμα της λειψυδρίας είπε δεν αισθάνομαι καλά”, διέκοψε την ομιλία του και λίγο αργότερο έχασε τις αισθήσεις του.

Τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου έσπευσαν να του παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια ενώ ο γιατρός κ. Γιάννης Μαλαφής, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, αλλά, όπως ενημερώθηκε, δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, καθώς το ένα και μοναδικό της βάρδιας βρισκόταν σε άλλο περιστατικό στο Πυργί, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο Χίου.

“Μετά τις εκλογές θα επανέλθουμε στο 1 ασθενοφόρο”

Διασώστες του ΕΚΑΒ Χίου, σημείωσαν στον “Π” ότι 1 χρόνο μετά τις εξαγγελίες Πλεύρη για πλήρη στελέχωση του τομέα Χίου δεν έχει αλλάξει τίποτα το ουσιαστικό.

«Από πέρυσι μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι. Η μόνη κίνηση ήταν το επικουρικό προσωπικό που είχε έρθει. Ήταν 3 άτομα και έμειναν δύο λόγω του γεγονότος ότι η μία κυρία γέννησε και βγήκε εκτός υπηρεσίας. Από πέρυσι αυτό που ισχύει είναι η μηνιαία ενίσχυση του ΕΚΑΒ με δύο άτομα από άλλους τομείς της Ελλάδας, ώστε να καλύψουμε τα απαραίτητα για τον νομό μας.

Ουσιαστική λύση όμως δεν έχει δοθεί γιατί από πέρυσι λέμε ότι χρειαζόμαστε 22 άτομα να επιχειρούν σε επείγοντα περιστατικά και αυτή την περίοδο που διανύουμε, λόγω της αναστολής των αδειών λόγω εκλογών, βρισκόμαστε έξω ενεργοί 18 άτομα.

Αυτή την περίοδο που είμαστε όλοι μέσα, βγάζουμε 2 ασθενοφόρα το πρωί, 2 το απόγευμα και κάποιες διπλές βάρδιες τη νύχτα. Αυτό συμβαίνει λόγω εκλογών όμως”, εξήγησε ο διασώστης Φώτης Βύρας.

Ο ίδιος, απαντώντας στο ερώτημα του “Π” εάν μετά τις εκλογές η Χίος θα βρεθεί ξανά με 1 ασθενοφόρο απόγευμα και βράδυ, επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη εκτίμηση λέγοντας,”Μετά τις εκλογές θα επανέλθουμε στο 1 ασθενοφόρο, γιατί μας πιέζουν να πάρουμε τα υπόλοιπα των αδειών προηγούμενων ετών, οπότε θα βγούμε σε άδειες, με αποτέλεσμα να πέσει και η δύναμη που επιχειρεί στον δρόμο».

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…