Νίκος - Αδάμ Βουδούρης

Κατερίνα Στανίση: Μια ντίβα στα Βαρικά

Όταν η Στανίση τραγούδησε όλα τα φαρμάκια, τη στοργή και το πάθος σε βορικό χωράφι ανάμεσα σε πλαστικές καρέκλες και τσίγκινα τραπέζια.

234355163 928126691104129 2587671128831604095 n

Βαρικός είναι ο τόπος που έχει το χώμα του υγρό ακόμα και τον Αύγουστο. Γρασίδι λαμπερό, δροσιά, και τα βράδια πάχνη φιλόξενη. Λοιπόν η ντίβα ήρθε σε βαρικό χωράφι περιφραγμένο με συρματόπλεγμα. Πλαστικές καρέκλες, τραπέζια τσίγκινα, φώτα ανελέητα, ηχητική εγκατάσταση εκ του προχείρου, όμως εκείνη με ένα φουστάνι σαν κιμονό,  περπατούσε στη βρεγμένη χλόη, το ποδήρες ρούχο ίσα που ακούμπαγε τη γη, ατάραχη, διεκπεραιωτική αρχικά, δοτική αργότερα, περπατούσε αγέρωχη ανάμεσα στις παρέες και τραγουδούσε, χάριζε αυτό που κατέχει. Στοργή και πάθος.

«Πονώ με περηφάνεια κι αφού δεν έχουμε ταβάνια και ντουβάρια θα σας τυλίξω όλους εγώ με τη φωνή μου. Δίπλα σας και μακριά σας, καταδεχτική και δυσπρόσιτη, τόσα πήρα, τόσο θα μείνω. Δεν είμαι ανιματέρ, δεν κάνω χάρες. Δεν είμαι δημαγωγός, τά’ χω τα φαρμάκια μου».  

Πριν κλείσει ώρα έφυγε. Δεν χορτάσαμε δεν χορταίνεται. Όσο για σένα, που δεν ήσουν εκεί να την ακούσεις, έχω να σου πω ένα τραγούδι της: «Αν ήσουν ένα δάκρυ μου δεν θα έκλαιγα ποτέ να μη σε χάσω». Δεν το τραγούδησε…

* Ο Νίκος Αδάμ Βουδούρης είναι συγγραφέας

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

6200549

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του…

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

6200552

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως το ανακοίνωσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας.