Κατερίνα Νοτοπούλου: Λάσπη και σεξισμός εις βάρος μου στον αέρα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ

«Λάσπη και σεξισμό σε βάρος της από τον αέρα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ», καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφερόμενη σε σχόλια του δημοσιογράφου Προκόπη Δούκα στην πρωινή εκπομπή του από την συχνότητα του KOSMOS 93,6.

Νοτοπουλου

Στην εκπομπή του ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στο θέμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και στις κινητοποιήσεις στο ΑΠΘ, λέγοντας «…Και μέσα σε όλα πήγε και η κ. Νοτοπούλου στο ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη, όπου εκλέγεται, να διαμαρτυρηθεί για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία». Ακολούθως διάβασε ανώνυμο σχόλιο “στελέχους της ΝΔ” που ανέφερε: «Όχι κ. Νοτοπούλου, δεν είναι ντροπή που ο πρύτανης εφαρμόζει τον νόμο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ντροπή είναι που εσείς από καθαρίστρια γίνατε υπουργός και έρχεστε τώρα σαν βουλευτής να διαμαρτυρηθείτε για τα μπάχαλα που θέλουν ανομία στα Πανεπιστήμια». Ο παρουσιαστής διευκρίνισε «Θυμίζω ότι η κ. Νοτοπούλου είχε πάρει μία σύμβαση καθαρίστριας για λίγο». Στη συνέχεια διάβασε αντίθετο σχόλιο που ανέφερε: «Το περί καθαρίστριας του νεοδημοκράτη σαλτιμπάγκου, αντιπροσωπεύει την σήψη της αναχρονιστικής δεξιάς ιδεολογίας. Στο μυαλό τους η πολιτική είναι μόνο για τους γόνους και τα παιδιά του Χάρβαρντ και όχι για τον εργάτη και τον βιοπαλαιστή». Ο κ. Δούκας έκλεισε την ενότητα με δικό του σχόλιο στο οποίο ανέφερε: «Προφανώς και η πολιτική δεν είναι μόνο για τους γόνους και τα παιδιά του Χάρβαρντ, είναι για τον εργάτη και τον βιοπαλαιστή αλλά υπό την προϋπόθεση ότι έχει τα προσόντα και ότι τα κριτήρια επιλογής του δεν είναι ότι είμαι κόρη του ανεψιού της φίλης του θείου του γκόμενου του αδερφού του κλπ».

Η κ. Νοτοπούλου στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Είναι ‘ντροπή και αθλιότητα’, για την αποδόμηση της πολιτικής μου θέσης για όσα συμβαίνουν στα πανεπιστήμια, τα δημόσια μέσα ενημέρωσης να γίνονται μέρος της «μαύρης» κυβερνητικής προπαγάνδας. Λάσπη και σεξισμός εις βάρος μου στον αέρα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, στην εκπομπή «breakfast στον κόσμο» με τον κ. Δούκα. Σε μία ενορχηστρωμένη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα μου, επιπέδου «ομάδας αλήθειας», που ξεπερνά και τα άθλια τρολ του διαδικτύου».

Γενικεύντας η κ. Νοτοπούλου υποστηρίζει: «Αυτή, δυστυχώς, δεν είναι ανεξάρτητη, αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση που αρμόζει σε ένα δημόσιο μέσο, αλλά αναπαραγωγή του οχετού της προπαγάνδας της κυβέρνησης της 108ης θέσης στην ελευθερία του Τύπου και χυδαία στοχοποίησή μου. Λυπάμαι βαθιά που η αναπαραγωγή αυτών των αθλιοτήτων από τον κ. Δούκα υπό τον μανδύα του «επαγγελματία δημοσιογράφου», γίνεται ανεκτή από τη διοίκηση της ΕΡΤ, αφού έλαβε χώρα – χωρίς το παραμικρό ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας – σε δημόσια συχνότητα».

Κλείνοντας καταγγέλλει ότι «υιοθετήθηκαν άκριτα όλες οι επαναλαμβανόμενες αθλιότητες εναντίον μου ως γενικές αρχές και δεδομένα, αποδεικνύοντας στην πράξη την καθυπόταξη των δημοσίων συχνοτήτων στην προπαγάνδα του καθεστώτος Μητσοτάκη. Μπορείτε και χειρότερα…».

Κύκλοι Χάρη Δούκα: Οι απειλές Ανδρουλάκη για διαγραφές αποδεικνύουν πολιτική αδυναμία

androulakis doukas

Κύκλοι Χάρη Δούκα: Οι απειλές Ανδρουλάκη για διαγραφές αποδεικνύουν πολιτική αδυναμία

Τον εγκαλούν ότι αν και δήλωσε έτοιμος να αξιολογηθεί, δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για…