Κατερίνα Βρανά: «Να μην θίγεστε με τη λέξη αναπηρία» (video)

Η δημοφιλής κωμικός μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και για τα καθημερινά προβλήματα των ατόμων με αμαξίδιο εξαιτίας της έλλειψης προσβασιμότητας.

βρανα

Για την περιπέτεια της υγείας της και την κριτική που δέχτηκε για τον όρο ανάπηρη, μίλησε η κωμικός Κατερίνα Βρανά, στο “The 2Night Show” με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. 

Το 2017 σχεδόν πέθανα. Διάτρηση εντέρου, που οδήγησε σε σηψαιμία και σηπτικό σοκ, σχεδόν πέθανα, αλλά δεν πέθανα – σπόιλερ. Άφησε πάρα πολλά κατάλοιπα”, είπε η δημοφιλής stand up comedian και πρόσθεσε: 

“Η αναπηρία δεν είναι κάτι κακό, είναι μία κατάσταση. Δηλαδή, τι να κάνουμε, έγινε κι αυτό, δεν είναι ανάγκη να κρυβόμαστε από αυτό, ούτε από την λέξη ‘αναπηρία’. Νομίζω έχει αρχίσει λίγο και η πολιτεία κι η κοινωνία και κινείται όχι μόνο προς την αποδοχή, αλλά και την ένταξη ανθρώπων με δυσκολίες στην κοινωνία, την καθημερινή ζωή”.
 
Η κωμικός σχολίασε την κατάσταση προσβασιμότητας των ατόμων με αμαξίδιο σε μεγάλες, παλιές πόλεις, όπως είναι οι πρωτεύουσες της Ελλάδας και της Ιταλίας: “Αλλά αντιμετωπίζω ακόμα μεγάλα θέματα, ιδίως σε παλιές πόλεις, όπως η Αθήνα ή η Ρώμη. Είχα πάει Ρώμη παλιά και ξαναπήγα ως ανάπηρη. Γρηγόρη, μου βγήκε η πίστη. Δηλαδή, οι αρχαίες πόλεις, λόγω αρχαιότητας και δομής, έχουν στενούς δρόμους, χάλια πεζοδρόμια, γλιστράνε, δεν υπάρχουν προσβάσεις, ο κόσμος παρκάρει όπου να ‘ναι και δεν μπορείς να περάσεις από ράμπα σε πεζοδρόμιο”.  Και η Αθήνα, πρόσθεσε,  χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά. “Δυσκολεύει το ότι είμαστε και σε ανηφόρες. Παγκράτι, Κολωνάκι, Κυψέλη είναι δύσκολες περιοχές”.

Για την κριτική που είχε δεχθεί όταν παράλλαξε την τηλεοπτική ατάκα της Τζένης Μπότση, γράφοντας “Τι έγινε Κωστάκη σε γουστάρει η ανάπηρη;”, η Κατερίνα Βρανά απάντησε: “Λένε ότι το ανάπηρη, ενώ αυτοσαρκαζόμουν, μου είπαν ότι δεν είναι σωστό να το λέω αυτό. Κι είπα, πρώτον είμαι ανάπηρη, δεν χάθηκε ο κόσμος, είναι ο επιστημονικός, ιατρικός όρος. Ανάπηρη”. 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…