Κατεπείγουσα σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα Τεθωρακισμένα στην Ουκρανία

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν ακρόαση των Υπουργών, Εξωτερικών  Νίκου Δένδια και Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ώστε να υπάρξει λεπτομερής, πλήρη, σφαιρική και υπεύθυνη ενημέρωση των μελών των Επιτροπών, για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να στείλει όπλα, πυρομαχικά και συστήματα πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.  

stratos arma

Έκτακτη και κατεπείγουσα σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, ζητούν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τσούλα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν ακρόαση των Υπουργών, Εξωτερικών  Νίκου Δένδια και Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ώστε να υπάρξει λεπτομερής, πλήρη, σφαιρική και υπεύθυνη ενημέρωση των μελών των Επιτροπών, για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να στείλει όπλα, πυρομαχικά και συστήματα πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία. Παράλληλα με την επιστολή τους ζητούν να γίνει ενημέρωση από τους υπουργούς για τις επιπτώσεις από αυτή την κυβερνητική απόφαση, όσον αφορά την διεθνή θέση της χώρας μας, εξαιτίας αυτής της πρωτοβουλίας.

Με την επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ζητούν να αναλάβει άμεσα τη σχετική πρωτοβουλία ανταπόκρισης στο αίτημά να προσκληθούν οι Υπουργοί και  να συγκαλέσει εκτάκτως και επειγόντως, σε κοινή συνεδρίαση τις Επιτροπές της Βουλής, καθώς το ζήτημα είναι πάρα πολύ κρίσιμο και σοβαρό. Η ενημέρωση και οι εξηγήσεις από την κυβέρνηση αποτελεί γενικευμένο αίτημα, όπως σημειώνουν, όχι μόνο των πολιτικών κομμάτων αλλά και της ελληνικής κοινωνίας και είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης την παράσχει κατ’ εφαρμογή των Διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Πρόεδρο της Βουλής:

Προς  τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Κοινοποίηση:
-Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα
-Προέδρο Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων & Συμβάσεων κ. Αθανάσιο Δαβάκη

 Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Οι υπογράφουσες βουλεύτριες και οι υπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία με ταυτόχρονη απεύθυνση και στα άλλα κόμματα της μειοψηφίας και ζητάμε την έκτακτη και κατεπείγουσα σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, με θέμα: «Ακρόαση των Υπουργών, Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια και Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, για την λεπτομερή, πλήρη, σφαιρική και υπεύθυνη ενημέρωση των μελών των Επιτροπών, αναφορικά με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης αποστολής όπλων, πυρομαχικών, πολεμικού υλικού και εν γένει  συστημάτων πολεμικού εξοπλισμού από τη χώρα μας προς την Ουκρανία και για τις επιπτώσεις ως προς τη διεθνή θέση της χώρας μας, εξαιτίας αυτής της πρωτοβουλίας».

Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζετε καλά ότι το ζήτημα αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο και σοβαρό, αποτελεί γενικευμένο αίτημα όχι μόνο των πολιτικών κομμάτων αλλά και της ελληνικής κοινωνίας και ως εκ τούτου, είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να παράσχει πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση και εξηγήσεις, κατ’ εφαρμογή των Διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε από εσάς να αναλάβετε άμεσα σχετική πρωτοβουλία ανταπόκρισης στο αίτημά μας, να προσκληθούν οι κ.κ. Υπουργοί και  να συγκαλέσετε εκτάκτως και επειγόντως, σε κοινή συνεδρίαση τις εν λόγω Επιτροπές της Βουλής.

Με εκτίμηση
Οι βουλευτές μέλη των Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων

 Αθανασίου Νάσος
Αμανατίδης Γιάννης
Αναγνωστοπούλου Σία
Βίτσας Δημήτρης
Βούτσης Νίκος
Δρίτσας Θοδωρής
Ζουράρης Κώστας
Ηγουμενίδης Νίκος
Κατρούγκαλος Γιώργος
Μουζάλας Γιάννης
Μπουρνούς Γιάννης
Ραγκούσης Γιάννης
Σαρακιώτης Γιάννης
Τζάκρη Θεοδώρα
Τσίπρας Γιώργος
Χαρίτου Τάκης

 Κοινοποίηση:
1/. Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ.
2/. Κοινοβουλευτική Ομάδα Κ.Κ.Ε.
3/. Κοινοβουλευτική Ομάδα Ελληνικής Λύσης
4/. Κοινοβουλευτική Ομάδα Μέρα 25

Καινούργιου: Αποχώρησε από την εκπομπή λόγω… Λαζόπουλου – «Ρεζίλι! Συνεχίστε μόνοι σας» (video)

Καινούργιου

Καινούργιου: Αποχώρησε από την εκπομπή λόγω… Λαζόπουλου – «Ρεζίλι! Συνεχίστε μόνοι σας» (video)

«Δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι. Γεια σας! Συνεχίστε οι υπόλοιποι», ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου και…