Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο του βαρυποινίτη ύστερα από την κατσάδα κι από Αλβανία

Εντολή για κατεπείγουσα έρευνα έδωσε ο εισαγγελέας της Άμφισσας, Νίκος Αντωναράκος, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες…

fylakes 6

Εντολή για κατεπείγουσα έρευνα έδωσε ο εισαγγελέας της Άμφισσας, Νίκος Αντωναράκος, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο 42χρονος βαρυποινίτης Ιλι Καρέλι. Επιπροσθέτως, ο εισαγγελέας ζήτησε να εξεταστεί το ζήτημα για τους τυχόν υπαίτιους, οι οποίοι θα ερευνηθούν μεταξύ των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των αστυνομικών που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο. Την έρευνα θα διενεργήσει το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας αντέδρασε σήμερα. Εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την τραγική απώλεια του Καρέλι και του δεσμοφύλακα, Γιώργου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον αλβανό κατάδικο, ενώ ζήτησε από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα και το προξενείο της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν θεσμικά και εκ του σύνεγγυς την κατάσταση.

«Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των αρχών επιβολής του νόμου, καθώς και κάθε πράξη βίας εναντίον των αλβανών πολιτών που εκτελούν την ποινή τους σε φυλακές στην Ελλάδα. Ενθαρρύνουμε και ζητάμε από τις ελληνικές αρχές να αποσαφηνίσουν πλήρως το επεισόδιο, το οποίο θα επιτρέψει την παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας.

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…