Newsroom

Newsroom

Κατεδαφίζει τον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο ο πρωθυπουργικός φίλος Αγγελάκας

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει την προκλητικά ρατσιστική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλη Αγγελάκα για την κατεδάφιση του καταυλισμού…

nomismatokopeio

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει την προκλητικά ρατσιστική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλη Αγγελάκα για την κατεδάφιση του καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου και καλεί σε μαζική συγκέντρωση όλων των τοπικών αρχών, φορέων και κινήσεων στις 5 πμ της ίδιας μέρας για να την αποτρέψουμε!

Δεν θα επιτρέψουμε στη χρεοκοπημένη κυβέρνηση να παίξει το χαρτί του ρατσισμού σε βάρος των Ρομά αυτή τη φορά για αποπροσανατολίσει και να διασπάσει το κόσμο που είναι εξοργισμένος και αντιστέκεται στα μνημόνια, τα νέα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, τις απολύσεις και τη φτώχεια. Είναι η πολιτική που στη Γαλλία άνοιξε το δρόμο για την άνοδο της Λεπέν

 Η ρατσιστική συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου απειλεί, για ακόμη μία φορά, να γκρεμίσει τον καταυλισμό των Ρομά και να εκδιώξει τις 74 οικογένειες που ζουν εκεί από το 1971 για να τους στείλει εξόριστους…στο βουνό (!), στη θέση Καντήλι μέσα σε μια παλιά ΝΑΤΟϊκή βάση στην οποία υπήρχαν αμερικάνικα ραντάρ, στην κορυφή του όρους Πατέρα, κοντά στην πόλη των Μεγάρων και παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη υποβληθεί τρεις ακυρωτικές αιτήσεις από τον Δήμο Μεγαρέων, τον Δήμο Μάνδρας αλλά και τους ίδιους τους Ρομά και το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει αν η μεταφορά είναι νόμιμη στις 21.10 (!).

Οι Ρομά αντιτίθενται στην κατεδάφιση του καταυλισμού τους και στη μετεγκατάσταση τους, καθώς οι ίδιοι είναι εγγεγραμμένοι κάτοικοι του Δήμου Χαλανδρίου και δικαιούνται, σύμφωνα και με την ελληνική νομοθεσία, να στεγαστούν στο Χαλάνδρι και όχι να πάνε σε μια απομακρυσμένη περιοχή που θα είναι δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση τους σε σχολεία και υπηρεσίες υγείας.     

Σήμερα, με πολλές δυσκολίες, τα 52 παιδιά του καταυλισμού πάνε σχολείο, αύριο, αν γκρεμιστεί ο καταυλισμός, δεν θα μπορεί να πάει κανένα… και φυσικά αν το ΣτΕ κρίνει παράνομη την εγκατάσταση τους στο Καντήλι τότε θα βρεθούν κυριολεκτικά στον αέρα.

Οι αιτιολογίες, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Χαλανδρίου, πως ο καταυλισμός είναι αυθαίρετος, γίνεται καταπάτηση ιδιοκτησίας και πως “οι κάτοικοι ενοχλούν τους γείτονες σε υπέρτατο βαθμό” είναι έωλοι. Ιδιοκτήτες των οικοπέδων φαίνεται να είναι κάποιοι υπάλληλοι του υπουργείου Εμπορίου το 1967 (!) ενώ ισχύει η χρησικτησία, η οποία βάσει νόμου υποστηρίζει ότι μια ιδιοκτησία περνά στα χέρια εκείνου που την χρησιμοποιεί αποκλειστικά για τουλάχιστον 20 χρόνια, ενώ και το περιεχόμενο της εισαγγελικής παραγγελίας, για την κατεδάφιση του καταυλισμού, στηρίζεται σε εκθέσεις αυτοψίας του 1996 (!), στις οποίες αποτυπώνονται κατασκευές οι οποίες δεν υφίστανται πλέον. Στις 25 Φεβρουαρίου 2014 επιδόθηκαν πάνω από εβδομήντα καινούργιες εκθέσεις αυτοψίας, οι οποίες ουσιαστικά ακυρώνουν όλες τις προηγούμενες αποφάσεις κατεδάφισης.

Η περιοχή του καταυλισμού είναι ένα “φιλέτο” για το real estate και η παρουσία του καταυλισμού των Ρομά είναι ένα εμπόδιο για την “αξιοποίηση” του.

Η κυβέρνηση δεν διστάζει να χύνει ρατσιστικό δηλητήριο απέναντι στους Ρομά και να πετάξει στο δρόμο οικογένειες με παιδιά προκειμένου να “καθαρίσει” την περιοχή από την παρουσία τους για να δοθεί στους εργολάβους φίλους της.

Οι προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαλανδρίου δεν κάνανε το παραμικρό για να βελτιώσουν τη ζωή των Ρομά. Τους αντιμετώπισαν με χυδαία ρατσιστικό τρόπο. Ζητήσανε ακόμα και την στέρηση του δικαιώματος στο σχολείο από τα παιδιά του καταυλισμού και, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος τον περασμένο Ιούλιο, ο Δήμος Χαλανδρίου φέρεται να εμπλέκεται και σε οικονομικό σκάνδαλο σχετικό με την καθαριότητα στον χώρο του καταυλισμού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, είχε χορηγηθεί στον Δήμο κονδύλι ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ για να αξιοποιηθεί στις υπηρεσίες καθαριότητας της περιοχής, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Η συγκεκριμένη υπόθεση ερευνάται από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και το ΣΔΟΕ.

Είναι θετικό ότι οι τωρινές αριστερές ηγεσίες της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαλανδρίου αρνούνται να συνεχίσουν την ρατσιστική πολιτική των προκατόχων τους.

Τώρα χρειάζονται άμεσες πρωτοβουλίες και δράσεις, με πρώτη και καλύτερη να μην αφήσουμε να γίνει η στρατιωτική επιχείρηση του γκρεμίσματος του καταυλισμού. Να μην αφήσουμε τα ΜΑΤ και τις μπουλντόζες να γκρεμίσουν τα σπίτια των Ρομά, να μην λάβει χώρα ρατσιστικό πογκρόμ στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Πηγή: ΚΕΕΡΦΑ

 

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…