Newsroom

Newsroom

Κατεδαφίστηκε το κλαμπ "Ρέινα" πέντε μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση

Το διάσημο νυχτερινό κέντρο «Ρέινα» της Κωνσταντινούπολης, όπου έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς μετά από τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους, κατεδαφίστηκε σήμερα, πέντε μήνες σχεδόν μετά το τραγικό αυτό γεγονός.

5922c5e31dc524cc0c8b46f5

Χρειάστηκαν μόλις 45 λεπτά για να κατεδαφιστεί το διάσημο κλαμπ.

«Αυτή είναι μια απροσδόκητη κατάσταση και για εμάς. Η διαδικασία κατεδάφισης διήρκησε μόλις 45 λεπτά. Το κατέστρεψαν και το άφησαν έτσι», ανέφεραν πηγές κοντά στους ιδιοκτήτες του που εξέφρασαν έκπληξη και απορία για το γεγονός, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet.

Σε δελτίο τύπου, ο δήμος της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι ορισμένα τμήματα του νυχτερινό κλαμπ είχαν κατασκευαστεί παράνομα.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης έλαβε μαι απόφαση για τον χώρο διασκέδασης «Ρέινα», που βρίσκεται στη γειτονιά Ortaköy της περιοχής Beşiktaş, καθώς ορισμένα τμήματα χτίστηκαν παράνομα. Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, η διαδικασία κατεδάφισης ολοκληρώθηκε σήμερα για τα τμήματα του κτιρίου που παραβίαζαν το νόμο».


Τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Νέου Έτους ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, υπήκοος Ουζμπεκιστάν, εισέβαλε στο κλαμπ και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκορπίζοντας τον τρόμο στα 700 περίπου άτομα που διασκέδαζαν ενώ στη συνέχεια κατάφερε να διαφύγει αφήνοντας πίσω του 39 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, ο τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθη στις 16 Ιανουαρίου στο σπίτι ενός φίλου του σε απόσταση 40χλμ. από το «Ρέινα». Μαζί του συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας.

Πάντως, ο Αλί Γιουνάλ, ένας από τους ιδιοκτήτες του κλαμπ μερικές μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα είχε δηλώσει ότι δεν θα ήθελε πλέον να παρέχει ψυχαγωγία σε έναν χώρο όπου έχασαν τη ζωή τόσοι άνθρωποι. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…