Newsroom

Newsroom

Καταζητείται η συνέταιρος της Μαρέβας Μητσοτάκη

Πρόκειται για μια απο τις κοντινότερες φίλες της οικογένειας Μητσοτάκη

4847852

Καταζητείται τις τελευταίες ώρες από τις αρχές ένα από τα κοντινότερα φιλικά πρόσωπα της οικογένειας Μητσοτάκη και συνέταιρος της συζύγου του Πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, σύμφωνα με το tvxs.gr.

Πρόκειται για την εφοπλίστρια Μελίνα Τραυλού, πλοιοκτήτρια και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία είναι συνέταιρος της Μαρέβας Μητσοτάκη στην εταιρεία Zeus & Dione. Η κ. Τραυλού είναι και εκπρόσωπος της εταιρείας Neptune Shiping.

Όπως αναφέρει το tvxs.gr, η Μελίνα Τραυλού, με σήμα που εκδόθηκε από το Λιμεναρχείο Λαυρίου στις 4 μμ της Τετάρτης, αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτόφωρου για παράβαση του άρθρου 208 του Ν.187/1973 για ναύτες που απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους.

Όπως έχει συμβεί και με άλλους εφοπλιστές στο παρελθόν, εμφανίζονται ως ναυτολογημένοι σε πλοία για ασφαλιστικούς λόγους, αλλά όταν σε έλεγχο των αρχών διαπιστώνεται ότι απουσιάζουν αδικαιολόγητα, διώκονται με τη συνήθη διαδικασία.

Η εταιρεία-θαύμα της Μαρέβας Μητσοτάκη

Όπως αναφέρει αναλυτικό άρθρο του Documento, η επιχειρηματική δραστηριότητα της Μαρέβας Μητσοτάκη είναι αρκετά γνωστή, αφού η εταιρεία εμπορίας ρούχων Zeus & Dione, της οποίας είναι πρόεδρος, έχει μεγάλη προβολή από τα μίντια, τα οποία εκθειάζουν τις επιχειρηματικές ικανότητες της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 και αποτελεί μετεξέλιξη της ανώνυμης εταιρείας παροχής υπηρεσιών συμβούλων MG Capital Advisor. Πρόεδρος της MG Capital Advisor, που ιδρύθηκε στις 8 Ιουνίου του 2007, ήταν η Μαρέβα Μητσοτάκη, πλαισιωμένη στο διοικητικό συμβούλιο από τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Σταύρο Παπασταύρου, γνωστό για την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ και στα Panama Papers, και την εφοπλίστρια Μελπομένη Τραυλού.

Στις 11 Ιουλίου 2014 το καταστατικό της MG Capital Advisor αλλάζει, η εταιρεία διαλύεται και μετατρέπεται στη Zeus & Dione.

Μάλιστα, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έγινε τον Ιούνιο του 2017 η Μελπομένη Τραυλού συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση με το 7% των μετοχών, βάζει στην αύξηση 140.020 ευρώ και αυξάνει το ποσοστό της στο 7,56%.

(Στη φωτογραφία η κ. Τραυλού είναι δεύτερη από αριστερά)

Με πληροφορίες από το tvxs.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…