Newsroom

Newsroom

Καταθέτουν μήνυση οι αστυνομικοί κατά Κουλούρη – 22 ώρες μετά!

Την οργή συνδικαλιστών αστυνομικών αλλά και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έχει προκαλέσει η αντιμετώπιση που είχε ο πρώην υπουργός Κίμωνας…

Την οργή συνδικαλιστών αστυνομικών αλλά και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έχει προκαλέσει η αντιμετώπιση που είχε ο πρώην υπουργός Κίμωνας Κουλούρης απο τις αρχές, μετά απο επεισόδιο που σημειώθηκε με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Αργά το απόγευμα ο νεαρός τραυματίας αστυνομικός φέρεται να ζήτησε την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κουλούρη, τον οποίο κατηγορεί οτι τον πάτησε με την mercedes του όταν τον σταμάτησαν για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη

“Αυτή τη στιγμή που μιλάμε (ώρα ~20.20), οι αστυνομικοί καταθέτουν, υποβάλλοντας παράλληλα μήνυση για το χθεσινό περιστατικό”, λέει ο κ. Βασίλης Ντούμας, Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών.
“Καταλαβαίνετε τη σοβαρότητα της φράσης; Καταθέτουν σήμερα για ένα χθεσινό περιστατικό. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Χθες, ούτε καν κλήθηκαν για κατάθεση, και σήμερα που επιτέλους τους δόθηκε η ευκαιρία, είναι δώρον άδωρον. Στις 24.00 λήγει το αυτόφωρο, και δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο φάκελος να έχει πρωτοκολληθεί και μεταβιβαστεί σε 3 ώρες, ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη. Μια τρύπα στο νερό. Έχουμε ήδη κάνει έκκληση προς αρκετούς εισαγγελείς, μεταξύ των οποίων η κ. Ράικου και ο κ. Τέντες και αναμένουμε”.

“Είναι ηλίου φαεινότερον ότι δε συνέβη αυτό που θα συνέβαινε σε έναν απλό πολίτη. Ένας πρώην υπουργός, με όποιο κύρος του αναγνωρίζουν κάποιοι άνθρωποι που ίσως να τον χρειαστούν στο μέλλον, κυκλοφορεί ελεύθερος έπειτα από όχι μόνο μια τροχαία παράβαση, αλλά και απείθεια και αντίσταση κατά της Αρχής, παραβάσεις που αυτεπάγγελτα διώκονται. Το πως απέφυγε ο κ. Κουλούρης το αυτόφωρο, φοβάμαι δεν θα το μάθουμε ποτέ. Έχουμε καταθέσεις οι οποίες γίνονται εκπρόθεσμα, έχουμε την Αστυνομία με τα χέρια ψηλά, έχουμε ένα Δ.Τ το οποίο αντί να καταγράψει τα περιστατικά που συνέβησαν έγραψε ότι ο πολίτης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν γι’ αυτό αφέθηκε ελεύθερος. Αστεία πράγματα”.

Όλη η αλήθεια για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν σχετικά με το πως τραυμάτισε ο πρώην υπουργός τον αστυνομικό. Ο κ. Ντούμας εξηγεί:

“Τον πάτησε κανονικότατα, αυτά που ακούγονται ότι τον χτύπησε και τραυματίστηκε από την πτώση ή ότι τον παρέσυρε είναι ανυπόστατα.
Ο κ. Κουλούρης, έχοντας ήδη παρκάρει για να ξεκινήσει ο έλεγχος από τους αστυνομικούς, αφού αρνήθηκε ξεκίνησε να ξεπαρκάρει. Κάνοντας μπρος-πίσω, στην τελευταία μανούβρα, 2 αστυνομικοί στάθηκαν μπροστά στο αυτοκίνητο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως για να φύγει θα πρέπει να περάσει από πάνω τους. Δεν δίστασε και ξεκίνησε. Ο ένας αστυνομικός πρόλαβε να παραμερίσει, ο 2ος όμως όχι, έτσι το πόδι του πιάστηκε μεταξύ της ρόδας και του προφυλακτήρα, με αποτέλεσμα η ρόδα να περάσει από πάνω. Τον πάτησε κανονικότατα, επαναλαμβάνω”.

Μετά την κατάθεσή του ο πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Το περιστατικό αποδόθηκε σε τροχαίο ατύχημα, ενώ ο αστυνομικός μεταφέθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Δείτε εδώ το επίσημο Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α

Ο Σπύρος Κρικέτος, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, μίλησε στο koutipandoras.gr.

“Ο κ. Κουλούρης είναι πρώην Υπουργός και άνθρωπος της κυβέρνησης.  Έχει άλλη νοοτροπία, θεωρεί ότι δεν πρέπει να ελέγχεται, ότι έχει το ακαταδίωκτο. Το γεγονός είναι ότι παραβίασε 2 κόκκινα, τραυμάτισε έναν αστυνομικό και παρ’ όλα αυτά αφέθηκε ελεύθερος. Αν αυτό είχε συμβεί σε κάποιον απλό πολίτη, πιστεύω καταλαβαίνετε ποια θα ήταν η κατάληξη.
Επίσης, αν αυτό είχε συμβεί σε κάποια άλλη χώρα, θα ήταν από χθες μέσα, θα είχε υποστεί αυτό που λέει ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς στραβά μάτια.
Η Αστυνομία έχει παραλύσει κάτω από το βάρος μιας πιθανόν πολιτικής εντολής, εντολής που ντροπιάζει και την κυβέρνηση αλλά και το Σώμα. Δεν περίμενα ποτέ να μου πουν ότι χθες ακούστηκε το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;!”. Και όμως, ακούστηκε”.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Κουλούρη στο MEGA

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…