Newsroom

Newsroom

«Κατάθεση Ψυχής» από τον Βαγγέλη Κορακάκη

Ένας πηγαίος σύγχρονος μπουζουξής και λαϊκός τραγουδοποιός σκιαγραφείται κάνοντας «Κατάθεση Ψυχής». 

korakakis

Ο Βαγγέλης Κορακάκης ξετυλίγει την πολύχρονη πλέον και σημαντική διαδρομή του στο τραγούδι και ταυτόχρονα χαρίζει δυνατές εκπλήξεις με αυτοσχεδιασμούς του στο μπουζούκι.

Ο Βαγγέλης Κορακάκης, είναι μια ειδική περίπτωση στο σύγχρονο τοπίο του λαϊκού τραγουδιού. Γράφει τους στίχους και την μουσική των τραγουδιών που δημιουργεί, παίζει μπουζούκι, ενώ κάποιες φορές ερμηνεύει και ο ίδιος στιγμές του. Κάτι άλλωστε που κάνει και στη διασκέδαση όπου δίνει ανελλιπώς το παρών εδώ και δεκαετίες, έχοντας μάλιστα «στήσει» και το δικό του στέκι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εμφανίζεται και αλλού.

Όσα κάνει φέρουν τη σφραγίδα και τον τρόπο του, η υπογραφή του είναι ευδιάκριτη, όπως και η βαθιά γνώση και ρίζα του στο χτες απ’ όπου αντλεί τις πηγές της έμπνευσής του για να υπογραμμίσει με τη μαστοριά του τα… νεότερα.

Οι παιδικές μουσικές μνήμες του στην Καισαριανή και όχι μόνο, η «αρρώστια» για το μπουζούκι και η λύτρωση, τα πρώτα διδάγματα απ’ τον συγγενή του Αντώνη Κατινάρη, οι συνεργασίες του με τη Ρένα Στάμου, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Γιώργο Νταλάρα και άλλους ξεχωριστούς, το λαμπρό παρελθόν των μπουζουκιών και το μετά τους, ο γιος του που ακολουθεί τα χνάρια του, και βέβαια ο Τσαουσάκης, ο Μάρκος, ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου, ο Άκης Πάνου και άλλοι ξακουστοί.

Στην μεστή ωριμότητά του πλέον ο Κορακάκης, αναδύει στην εξομολόγησή του στον Κώστα Μπαλαχούτη με φωτεινό βλέμμα μια ολόκληρη εποχή με τα χρώματα και τα αρώματά της, τις ομορφιές και τα προβλήματά της ενώ αποκαλύπτει και το επόμενο ξεχωριστό βήμα του.

Οι γνώσεις του Κώστα Μπαλαχούτη στη δισκογραφία και ο «τρόπος» του, αξιοποιούν τις αφηγήσεις των πηγαίων ερμηνευτών και δημιουργών, καταλήγοντας σε ένα ουσιαστικό, καλλιτεχνικό και συνάμα βαθιά ανθρώπινο «καταστάλαγμα».

Η «Κατάθεση Ψυχής» του Βαγγέλη Κορακάκη θα μεταδοθεί την Κυριακή 11 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι στο Κανάλι της Βουλής.

Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη τη Δευτέρα 12 Απριλίου, μισή ώρα μετά μεσάνυχτα (ξημέρωμα Τρίτης)

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανδρέας Μαριανός.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο Θέατρο Αλεξάνδρεια του Βασίλη Βλάχου.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…