Κατάθεση γιατρού για Πισπιρίγκου: «Υπήρχε το παράδοξο – Δεν εξηγούνταν επιστημονικά τα επεισόδια της Τζωρτζίνας»

Συνήγορος Υποστήριξης Κατηγορίας: «Συζητήσατε στο νοσοκομείο αν μπορούσε να είχε επιδράσει κάποιος εξωγενής παράγοντας στα επεισόδια αυτά που δεν μπορούσατε να εξηγήσετε;»

5794004

Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου – Η γιατρός που παρακολουθούσε την Τζωρτζίνα όσο διάστημα νοσηλεύθηκε στην Παιδιατρική κλινική στο Ρίο, αφού βγήκε από την ΜΕΘ, αναφέρθηκε στην κατάθεση της στην όλη εικόνα του παιδιού και επεσήμανε πως η μικρή ασθενής εμφάνιζε «επεισόδια που δεν κατέστη δυνατό να εξηγηθούν επιστημονικά». Όσον αφορά την ίδια την Ρούλα Πισπιρίγκου, η παιδιάτρος- εντατικολόγος περιέγραψε μία μητέρα “ψύχραιμη έως ψυχρή” και “αρκετά αποστασιοποιημένη”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κατάθεση της παιδιάτρου – εντατικολόγου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας Αλεξίας Παπαθεοδωροπούλου, η Τζωρτζίνα παρουσίαζε κατά τη νοσηλεία της «Επεισόδια που δεν κατέστη δυνατό να εξηγηθούν επιστημονικά».

Η κατάθεση της γιατρού

Η γιατρός κατέθεσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι παρακολουθούσε την Τζωρτζίνα όσο βρισκόταν σε νοσηλεία, μετά τη ΜΕΘ όπου είχε εισαχθεί όταν υπέστη ανακοπή στο Καραμανδάνειο.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, το παιδί παρουσίαζε επεισόδια που δεν μπορούσαν να εξηγηθούνκαι απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρων προς Υποστήριξη της κατηγορίας είπε πως είχαν προβληματιστεί ιδιαίτερα και είχαν αναζητήσει μήπως υπήρχε επίδραση εξωγενούς παράγοντα.

Συνήγορος Υποστήριξης Κατηγορίας: Συζητήσατε στο νοσοκομείο αν μπορούσε να είχε επιδράσει κάποιος εξωγενής παράγοντας στα επεισόδια αυτά που δεν μπορούσατε να εξηγήσετε;

Μάρτυρας: Στο πλαίσιο της διαφορικής διάγνωσης ναι υπήρχε το παράδοξο, δεν μπορούσαμε να τα εξηγήσουμε τα επεισόδια αυτά. Και συζητήσαμε μήπως έχει επιδράσει κάποιος εξωγενής παράγοντας.

Η κ. Παπαθεοδωροπούλου ρωτήθηκε και αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις των γονιών του παιδιού και ειδικά της μητέρας η οποία, σύμφωνα με τη γιατρό, εμφανιζόταν “ψύχραιμη έως ψυχρή” και “αρκετά αποστασιοποιημένη”.

Για το θέμα των αντιδράσεων της κατηγορουμένης η γιατρός δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από την Πρόεδρο του ΜΟΔ αλλά και από τους συνηγόρους της πλευράς Δασκαλάκη που παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας στην δίκη.

Πρόεδρος: Οι γονείς ρώτησαν «γιατί γιατρέ κάνετε αυτό στο παιδί;». Σας έκαναν ερωτήσεις για τις εξετάσεις, την κατάστασή του, κλ.π.; Θυμάστε;

Μάρτυρας: Καθημερινά συζητούσαμε με τους γονείς.

Πρόεδρος: Είχαν απορίες σχετικά με τη διαδικασία; Κάτι που τους προβλημάτιζε; Και μετά την αποσωλήνωση;

Μάρτυρας: Όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας του παιδιού, την αποκατάστασή του, υπήρχαν συνεχείς συζητήσεις. Ενημερώθηκαν ότι μπορεί να πάρει και μήνες.

Υποστήριξη της Κατηγορίας: Θυμάστε κάποιες αντιδράσεις της μητέρας;

Μάρτυρας: Ήταν αρκετά ψύχραιμη έως ψυχρή, ήταν αρκετά αποστασιοποιημένη και λιγομίλητη. Δυσκολεύοταν να εκδηλώσει τα συναισθήματά της σίγουρα, δεν εξέφραζε τις απορίες της.

Η γιατρός δέχθηκε επίσης ερώτηση από την πρόεδρο για την κεταμίνη και είπε πως χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα για καταστολή παιδιών ώστε να γίνουν πράξεις μικρής διάρκειας

Πρόεδρος: Είστε παιδίατρος ενατικολόγος. Τι είναι η κεταμίνη;

Πρόεδρος: Είναι φάρμακο που χρησιμοποιούμε για καταστολή παιδιών σε πράξεις που έχουν μικρή διάρκεια. Συγκρατεί τα αντανακλαστικά ώστε να κάνεις μια πράξη με μικρή διάρκεια. Χορηγείται και σε διασωληνωμένα παιδιά.

Πρόεδρος. Πως χορηγείται; Σε συνδυασμό με κάτι άλλο;

Μάρτυρας: Και μόνο του αλλά συνήθως χορηγείται με κάποιο άλλο φάρμακο. Κάνουμε συνδυασμό φαρμάκων ουσιαστικά για να εξασφαλίσουμε μικρότερες δόσεις.

Πρόεδρος: Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες;

Μάρτυρας: Σιελόρροια, μυδρίαση, βραδυκαρδία, υπόταση και υπέρταση σε κάποιες περιπτώσεις.

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…