Αίτημα Μητσοτάκη για προ ημερησίας συζήτηση για τη συμφωνία ρύθμισης του χρέους

Στον πρόεδρο της Βουλής κατατέθηκε το αίτημα του προέδρου της ΝΔ για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σχετικά με τη συμφωνία ρύθμισης του χρέους στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση κινεί ήδη τις διαδικασίες για ενημέρωση του Κοινοβουλίου αναφορικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας.

NewsRoom 25/06/2018 | 16:57

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και κάνοντας λόγο για τέταρτο μνημόνιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, καθώς κρίνει ότι «ο κ. Τσίπρας οφείλει να απολογηθεί για τα δεινά που οι πολιτικές του επιλογές έφεραν στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά και τους περιορισμούς που δημιουργεί στις επόμενες κυβερνήσεις».

Κατά τις πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για ενημέρωση της Βουλής αναφορικά με τη συμφωνία που επετεύχθη με τους δανειστές για τη ρύθμιση του χρέους. Κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων, ο Νίκος Βούτσης είχε ενημερώσει πριν την κατάθεση του αιτήματος της ΝΔ ότι η κυβέρνηση προτίθεται να παράσχει πληροφόρηση στο Σώμα για το περιεχόμενο της συμφωνίας μετά το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τα άκρως προκλητικά κυβερνητικά πανηγύρια για τη δήθεν ολοκλήρωση του αχρείαστου τρίτου μνημονίου διήρκησαν λίγο. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για άλλη μια φορά κατέφυγε σε ψέματα για να κρατηθεί μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία.

Μια παραμονή, όμως που αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιζήμια για τους Έλληνες. Που ναρκοθετεί και υπονομεύει την εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας κυρίως μέσα τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και την αποδοχή πολύ υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060.

Η περίφημη “καθαρή έξοδος” δεν είναι τίποτα περισσότερο από την “καθαρή είσοδο” στο τέταρτο μνημόνιο, που από καιρό προειδοποιεί η Νέα Δημοκρατία ότι βρίσκεται προ των πυλών. Ένα ιδιότυπο μνημόνιο, που περιλαμβάνει μόνο νέα μέτρα που θα κληθούν οι πολίτες και πάλι να πληρώσουν, αλλά δεν περιλαμβάνει χρηματοδότηση.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από επικοινωνιακές φιέστες.

Οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες για τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες, σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο. Για τα επιπλέον μέτρα ύψους 5.1 δις ευρώ. Για την πενιχρή ρύθμιση που ο ίδιος έφερε για το χρέος. Ρύθμιση που απέχει πολύ όχι μόνο από τις προσδοκίες που ο ίδιος είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της από το 2012.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απολογηθεί για τα δεινά που οι πολιτικές του επιλογές έφεραν στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά και τους περιορισμούς που δημιουργεί στις επόμενες κυβερνήσεις.

Για τους ανωτέρω λόγους,

Ζητώ,

Τη διενέργεια προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση με θέμα την Οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Κυριάκος Μητσοτάκης