Καταστολή τέλος, μόνο διαπόμπευση

Τον είχαμε ξεχάσει, μου φαίνεται, τον Χρυσοχοϊδη. Με το υπέρμετρο «Εγώ» του και τις εμμονές μεγαλείου του. Κάτι σαν τον Βαγγέλη Βενιζέλο της καταστολής. Αλλά τώρα; Με τις πλάτες των νέο-ακροδεξιών της κυβέρνησης που υποστηρίζει; Ξεσάλωσε ο σερίφης Τέξας.

france 2025977 1280

Δε μιλάμε πια για καταστολή. Λίγο ξύλο, λίγο βασανιστήριο (sic). Τα έχουμε αυτά, προφανώς. Αλλά πλέον περάσαμε σε νέα ύδατα. Τώρα έχουμε να κάνουμε και με τη διαπόμπευση. Πόσο πιο λιανά να το κάνω, καλέ, τους ξεβρακώνου τους ανθρώπους!

Είναι έξι μπασκίνες προς έναν και του τραβάνε τα βρακιά. Τον ξεγυμνώνουν, τον ντροπιάζουν. Καθόλου νέα τακτική δεν είναι, καθόλου. Προμεταπολιτευτική είναι, τότε, πριν καν πέσει η χούντα, τότε, το ’50, το ’60. Να τον ταπεινώσουν τον διαδηλωτή. Γιατί το ξύλο κάπως το περιμένεις, θα ξαναβγείς στον δρόμο. Η κακοποίηση δεν ξεπερνιέται. Και δεν είναι αυτό μονάχα. Είναι εκείνο που έλεγε «γλυκά» ο Μάκης ο Βορίδης: Η αστυνομία να ξεσαλώσει. Ξεσάλωσε.

Τα Εξάρχεια χθες ήταν γεμάτα σταγόνες αίμα. Και στο ΑΤ της Καλλιδρομίου ακούγονταν ουρλιαχτά. Γυρίσαμε στην εποχή των βασανιστηρίων, που δεν είναι και πολύ παλιά, θυμόμαστε το διεθνές ρεζιλίκι που μας χάρισε ο Νίκος ο Δένδιας. Κι εφόσον δεν μπορούν να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις, θα τις κάνουν απρόσιτες. Τρομακτικές. Θα τις κάνουν να φτύνεις το γάλα της μάνας σου άμα πάς και τις περπατήσεις.

Φοβισμένη στην ίδια μας τη Δημοκρατία. Τι; Τι συμβαίνει; Εμείς τους ψηφίσαμε.Φορέας κακών ειδήσεων κανένας δεν θέλει να είναι, ούτε κι εγώ φυσικά. Μα να μη με λένε Λένα αν δεν έχουμε στον δρόμο Κουμή και Κανελλοπούλου.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…