Καταστολή και κρατική βία η κυρίαρχη επιλογή του Μητσοτάκη – Στο Πολυτεχνείο η πρόβα τζενεράλε

Η λέξη “απαγόρευση” κλίνεται σε όλες τις πτώσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τρόπο προκλητικό.

5187921 1

Η απαγόρευση εκδηλώσεων του εορτασμού του Πολυτεχνείου ήρθε και “έδεσε” ως χρυσή ευκαιρία στα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία. Χρυσή ευκαιρία για το κατασταλτικό κράτος του “νόμου και της τάξης” το οποίο οικοδομεί μεθοδικά ο Μητσοτάκης, καθ’ υπόδειξη βεβαίως – βεβαίως, των χουντοαναθρεμένων “ορφανών” του δικτάτορα Παπαδόπουλου στους οποίους ανέθεσε ρόλο “πρώτου βιολιού” στην παράφωνη ορχήστρα της κυβέρνησής του. Χρυσή ευκαιρία για τον πασοκοαναθρεμένο υπουργό Χρυσοχοΐδη προκειμένου να αποδείξει ότι ετοιμάζει με επιμέλεια και πρόγραμμα τον κατασταλτικό μηχανισμό “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος”. Άλλωστε οι πολυάριθμοι φίλα προσκείμενοι στον χρυσαυγιτισμό πραιτοριανοί των οποίων ηγείται του εγγυώνται πεδίον δόξης λαμπρόν.

“Νόμος και τάξις”, “πάταξις της φαυλοκρατίας”, “κίνδυνος καταλύσεως του κράτους υπό των αναρχο-κομμουνιστών” ήταν το άλλοθι των συνταγματαρχών οι οποίοι έβαλαν τη Δημοκρατία στο “γύψο”. Η απαγόρευση συναθροίσεων, οι συλλήψεις “δι’ ασήμαντον αφορμήν”, οι αθρόες προσαγωγές πολιτών για ταυτοποίηση, ο ασφαλίτης σε κάθε γωνιά, ήταν η καθημερινότητα της επταετούς φασιστικής δικτατορίας. Μια καθημερινότητα καταθλιπτική για τους δημοκρατικούς πολίτες, μια καθημερινότητα βολική για τους οπαδούς του “μη μιλάς κινδυνεύει η Ελλάς”, της “Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών”. Εκείνων που έκλειναν τα μάτια μπροστά στο ζόφο των διώξεων, φυλακίσεων, βασανιστηρίων, στρατοδικείων, κολαστηρίων, εξοριών, δολοφονιών.

Ας επανέλθουμε στο σήμερα. Η λέξη “απαγόρευση” κλίνεται σε όλες τις πτώσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τρόπο προκλητικό. Δεν αναφερόμαστε στα ανερμάτιστα περιοριστικά μέτρα λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Μιλάμε για το νομοθετικό έκτρωμα περιορισμού των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τον περιορισμός των απεργιών και την ποινικοποίηση των συγκεντρώσεων, την αναγγελία πρόσληψης 10.000 αστυνομικών, την επανασύσταση ειδικών μονάδων αστυνόμευσης και καταστολής, την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου (το πρώτο νομοθέτημα του Μητσοτάκη!!), την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, τη δίωξη δικαστικών λειτουργών που ερευνούν σκάνδαλα, κ.ά. Όλα αυτά είναι “εμπροσθοβαρή” μέτρα μιας κυβέρνησης που φοβάται. Φοβάται τη λαϊκή αντίδραση, το ξέσπασμα της οργής των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των ανέργων, των νέων, που θα βρεθούν απέναντι στην αντιδραστική πολιτική της Δεξιάς και των αφεντικών της. Και επειδή οι εικόνες της σκληρής πραγματικότητας θα επικαλύψουν τις οθόνες της παραπληροφόρησης, “των φρονίμων τα παιδιά” ο Μητσοτάκης και το σύστημα που υπηρετεί, θέλουν τους πραιτοριανούς σε ετοιμότητα. “Νόμος και τάξις” über alles.

Το Πολυτεχνείο τους προσφέρει μια χρυσή ευκαιρία όχι μόνο να δείξουν  πυγμή – το επιχείρησε ο ωρυόμενος Μητσοτάκης στη Βουλή – αλλά και να διαπιστώσουν την ετοιμότητα του κατασταλτικού μηχανισμού του κράτους σε όποιον δε συμμορφωθεί “προς τας υποδείξεις”. Χρησιμοποιούν την πανδημία ως άλλοθι για να προκαλούν. Λένε με τον τρόπο τους “αν τολμάτε ελάτε, σας περιμένουμε”.Φαίνεται από τις προκλητικές απαγορεύσεις του Χρυσοχοΐδη και του αρχηγού της Αστυνομίας, ότι θέλουν να προκαλέσουν την αντίδραση του θυμικού των πολιτών. Θέλουν παράλληλα να εμφανίσουν ως ανεύθυνους και επικίνδυνους εκείνους οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της οργανωμένης και συμβολικής – και με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας – συμμετοχής στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου. Να τους χρεώσουν την έξαρση της πανδημίας. Θέλουν να υπηρετήσουν το διαρκή στόχο τους, να στοχοποιήσουν την Αριστερά ότι τάχα δε νοιάζεται για την υγεία των πολιτών, ότι επιδιώκει και χαίρεται με την αύξηση των θανάτων προκειμένου να πλήξει τον Μητσοτάκη. Αυτό προπαγανδίζουν αρκετά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τις τελευταίες μέρες, αυτό ισχυρίζεται και ο γελοίος ακροδεξιός “λεμούριος” όταν γράφει στα κοινωνικά δίκτυα “Φέτος στο κέντρο της Αθήνας θα προστατευθούν η τάξη, η δημόσια και ιδιωτική περιουσία, αλλά πρωτίστως η δημόσια υγεία και η ανθρώπινη ζωή. Καμία παραχώρηση σε επίδοξους δολοφόνους με αριστερές ιδεοληψίες”!

Για τον μικροσκοπικό σαλτιμπάγκο γελωτοποιό δεν είναι η Δεξιά με την ταξική της επιλογή να αφήσει αθωράκιστο το Εθνικό Σύστημα Υγείας 8 μήνες τώρα, είναι η Αριστερά η οποία βάζει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Κι ας απαιτεί διαρκώς προσλήψεις γιατρών, άνοιγμα ΜΕΘ, αύξηση των μέσων μεταφοράς, μέτρα προστασίας στους τόπους δουλειάς!

Τί να πεις; Αυτή είναι η Δεξιά της οποίας η πιο χυδαία ιδεολογική και πολιτική εκδοχή εκφράστηκε ως χούντα των συνταγματαρχών, ως ο σφαγέας της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Της εξέγερσης η οποία μετά από 47 χρόνια αποτελεί εφιάλτη στον ύπνο της. Αυτά τα μικρά και μεγάλα “Πολυτεχνεία” του μέλλοντος, της διεκδίκησης, των αγώνων, των ανατροπών, φοβάται η νεοφιλελεύθερη πολιτική και οικονομική εξουσία του τόπου. Γι’ αυτό εκφοβίζουν, προκαλούν και οργανώνουν την πρόβα τζενεράλε καταστολής εν όψει της φετινής επετείου του Πολυτεχνείου. Γι’ αυτό και οι ιδεολογικοί εκφραστές τους επιχειρούν να αποδομήσουν τη σημασία και το περιεχόμενο της εξέγερσης.

Γι’ αυτό και εμείς τους υποσχόμαστε να τους ταράξουμε όχι μόνο στη νομιμότητα, αλλά να γίνουμε εφιάλτες στον ύπνο και το ξύπνιο τους…. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…