Το κατάστημα του Μουσείου της Κνωσού έκλεβε την Εφορία – Παρέμβαση Ξυδάκη

Την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη προκάλεσε η αποκάλυψη πως το κατάστημα που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού επιδιδόταν σε "όργιο" φοροδιαφυγής, όπως διαπίστωσαν οι  ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Στη δημοσιότητα έφερε το θέμα το tvxs.gr.

Την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη προκάλεσε η αποκάλυψη πως το κατάστημα που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού επιδιδόταν σε “όργιο” φοροδιαφυγής, όπως διαπίστωσαν οι  ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Στη δημοσιότητα έφερε το θέμα το tvxs.gr.

«Αναμένουμε και επισήμως το πόρισμα των φορολογικών αρχών για να κινήσουμε τάχιστα την πειθαρχική διαδικασία. Μηδενική ανοχή για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού.

Πώς έχει η ιστορία

Κλιμάκιο της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών δέχθηκε καταγγελίες τουριστών ότι κατά την αγορά αναμνηστικών από το κατάστημα του Μουσείου της Κνωσού δεν τους δόθηκαν αποδείξεις. Οι ελεγκτές πήγαν, λοιπόν, επί τόπου, εμφανίστηκαν ως τουρίστες, έκοψαν εισιτήρια εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο και επί ώρες παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις συναλλαγές και τις πωλήσεις που γίνονταν από τους 8 υπαλλήλους του καταστήματος. Σε όλη την διάρκεια της παραμονής τους εκεί, δεν κόπηκε ούτε μία απόδειξη.

Οι υπάλληλοι, κάθε φορά που εισέπρατταν χρήματα από μια πώληση σημείωναν απλώς ένα ποσό σε κάποιο κοινό βιβλίο. Όταν οι ελεγκτές αποκάλυψαν την ταυτότητά τους, οι υπάλληλοι υποστήριξαν ότι δεν κόβουν αποδείξεις διότι έχουν μεγάλο… φόρτο εργασίας και δεν προλαβαίνουν.

Όταν, δε, τους ζητήθηκε να χτυπήσουν απόδειξη στην ταμειακή μηχανή, αρχικά υποστήριξαν…

Διαβάστε το υπόλοιπο της αποκάλυψης από το tvxs.gr

Θεσσαλονίκη: Ισχυρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας από μαθητές και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές

Θεσσαλονίκη: Ισχυρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας από μαθητές και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν ο Λάκης Παπαϊωάννου βετεράνος του Ηρακλή, ο Γιάννης Βένος βετεράνος του Άρη, ο Μλάντεν Φορτούλα βετεράνος…