Newsroom

Newsroom

Κατασκοπευτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρώπη

Η ομάδα χάκερ Anonymous υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της έγγραφα για ένα δίκτυο μυστικών υπηρεσιών στην Ευρώπη υποκινούμενο από την Βρετανία.  

1894776 1

Σύμφωνα με μυστικά έγγραφα που υποστηρίζουν ότι έχουν στη διάθεσή τους μια ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο που υποστηρίζει ότι έχει ως στόχο την «υπεράσπιση της δημοκρατίας ενάντια στην παραπληροφόρηση, η «Integrity Initiative», στα αλήθεια λειτουργεί με αποστολή να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών της Ευρώπης.

Μάλιστα αναφέρουν το παράδειγμα του Πέδρο Μπάνο στην Ισπανία, ο οποίος είναι ένας συνταγματάρχης με φιλορωσικά αισθήματα, όπου τελικά εμποδίστηκε ο διορισμός του ως επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας.  Σύμφωνα με τους Anonymous, το «Integrity Initiative» έκανε μία τεράστια καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα το 2018 και κατάφερε να προκαλέσει αναταραχή στην ισπανική πολιτική ζωή αλλά και στα ΜΜΕ με τελικό αποτέλεσμα τα κόμμα της χώρας να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να ακυρώσει τον διορισμό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του rt.com

Δίκτυο και στην Ελλάδα;

Την ΜΚΟ στελεχώνουν ομάδες δημοσιογράφων, πολιτικών, στρατιωτικών, ακαδημαϊκών και επιστημόνων από όλη την Ευρώπη και σκοπό της είναι η αναζήτηση οποιαδήποτε πληροφορίες για επιρροή των Ρώσων στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, αναφέρει το sputnkinews.com..  

Όπως διαρρέει η ομάδα των χάκερ το τεράστιο δίκτυο φέρεται να έχει ομάδες που ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα για την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τις Κάτω Χώρες, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο