Κατασκηνώνουν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης οι πυροσβέστες

Να κατασκηνώσουν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας αποφάσισαν οι πυροσβέστες παρά το γεγονός πως ικανοποιήθηκε το αίτημά τους να μιλήσουν με την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη για το ζήτημα της μονιμοποίησής τους.

589b50d31dc524c7108b490c

Συγκεκριμένα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης τους υποσχέθηκε διάταξη για να συνεχίσουν να εργάζονται οι εποχικοί πυροσβέστες.

«Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τώρα, οι πυροσβέστες περιμένουν να δουν αν εκπρόσωποί τους θα έχουν συναντήσεις με τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Νίκο Τόσκα.



Νωρίτερα και συγκεκριμένα λίγο πριν από τις 14:30 επικράτησε ένταση στην είσοδο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους πυροσβέστες να σπάνε τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλλουν στο κτήριο.

Η ένταση προκλήθηκε όταν οι πυροσβέστες είδαν μια διμοιρία των ΜΑΤ να φρουρεί την είσοδο του υπουργείου. Τους ζήτησαν να αποχωρήσουν και όταν οι αστυνομικοί δεν το έκαναν εξοργίστηκα και επιχείρησαν να εισβάλουν σπάζοντας την γυάλινη κεντρική είσοδο και σηκώνοντας τα ρολά. 

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτιρίου όπου και βρίσκονται στο υπουργείο κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Μάλιστα, πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συγκεκριμένα, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη στην οδό Πανεπιστημίου.

Οι πυροσβέστες 5ετίας ζητούν την μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους. Όπως τονίζουν, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν οι μισοί, σύμφωνα με το νόμο, και αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων. 






Κασσελάκης: Πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή μετά το τέλος της θητείας του – Τα δώρα και η τούρτα (Video – Photos)

kasselakis genethlia 8

Κασσελάκης: Πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή μετά το τέλος της θητείας του – Τα δώρα και η τούρτα (Video – Photos)

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μεγάλο πάρτι γενεθλίων για τα 36 του χρόνια απόψε (29/03) σε…