Newsroom

Newsroom

"Κατασκευασμένες από δημοσιογράφους οι δηλώσεις Ρεν για χαλάρωση του ελληνικού προγράμματος"

Σε κατηγορηματική διάψευση των υποτιθέμενων δηλώσεων του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομησματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, αναφορικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή της…

Σε κατηγορηματική διάψευση των υποτιθέμενων δηλώσεων του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομησματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, αναφορικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας, προχώρησε ο εκπρόσωπός του, Σάιμον Οκόνορ, χαρακτηρίζοντάς τις «κατασκευασμένες».

Μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου υπογράμμισε ότι ο τελευταίος δεν προέβη σε καμία δήλωση για την Ελλάδα κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον. Τόνισε δε ότι τα δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τον Όλι Ρεν να δηλώνει ότι αφού έχει επιτευχθεί μείωση των ελλειμμάτων, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να περιοριστεί ο ρυθμός της δημοσιονομικής προσαρμογής και να μην επιβληθούν νέα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι σε αρκετές συνεντεύξεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου στον κυριακάτικο Τύπο διερρύγνυαν τα ιμάτιά τους ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα οριζόντια μέτρα, ενώ και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα παρά μόνο λήψη «διαρθρωτικών μέτρων».

Η διάψευση ωστόσο του Σάιμον Οκόνορ στα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Όλι Ρεν να αφήνει παράθυρο για ελάφρυνση των μέτρων, καθιστά πιο ευδιάκριτο από ποτέ το καθιερωμένο μονοπάτι που πρόκειται να ακολουθήσει το οικονομικό επιτελείο. Αυτό των οριζόντιων περικοπών συντάξεων και των νέων φορολογικών επιβαρύνσεων με το μανδύα των… διαρθρωτικών μέτρων.

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…