Newsroom

Newsroom

Κατασχέσεις ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς 4.000 ευρώ και πάνω

Σε κατασχέσεις ποσών απευθείας από τραπεζικούς λογαριασμούς αναμένεται να προχωρήσει άμεσα το Ελληνικό δημόσιο σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς…

Σε κατασχέσεις ποσών απευθείας από τραπεζικούς λογαριασμούς αναμένεται να προχωρήσει άμεσα το Ελληνικό δημόσιο σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. Απώτερος στόχος, είναι να τονωθούν τα έσοδα του κρατικού κορβανά κατά τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ πάνω από 400.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν το αντίτιμο που τους αναλογεί.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, οι προϊστάμενοι των εφοριών έχουν πάρει προφορική εντολή από το υπουργείο Οικονομικών να εφαρμοστεί ο νόμος 2951/2001 που προβλέπει άρση του απορρήτου των κάθε μορφής καταθέσεων.

Πιο απλά ενώ μέχρι σήμερα οι έφοροι προχωρούσαν σε κατασχέσεις λογαριασμών μόνο σε όσους όφειλαν πάνω από 20.000-30.000 ευρώ, τώρα οι κατασχέσεις θα γίνονται και για όσους οφείλουν από 4.000 -5.000 ευρώ και πάνω.

Η διαδικασία αυτή που αφορά περίπου 300.000 – 400.000 φορολογούμενους προβλέπει ότι εφόσον το ποσό της οφειλής είναι ληξιπρόθεσμο, ο έφορος θα στείλει 3 μηνιαία συνεχή ειδοποιητήρια.

Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν ανταποκριθεί για να ρυθμίσει την οφειλή ή να πληρώσει όλο το ποσό, θα δίνεται εντολή στις τράπεζες να δεσμεύουν τους λογαριασμούς του (ταμιευτηρίου ή όψεως) είτε στην Ελλάδα είτε σε θυγατρική της τράπεζας στο εξωτερικό. Επίσης, θα δεσμεύονται θυρίδες ή λογαριασμοί με περισσότερα από ένα ονόματα αν ένα από αυτά έχει οφειλές.

Από τις κατασχέσεις εξαιρούνται οι προθεσμιακές καταθέσεις ή καταθέσεις που υπάρχουν στο private banking.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…