«Καταρτιστείτε» μας έλεγαν…

Ο κ. Βρούτσης δεν θεώρησε υποχρέωσή του να απαντήσει στα σοβαρά για τα«σκοιλ ελικικού»

ap mitvr

Η ατάκα «“Καταταχτείτε”, μας έλεγαν, “ανακαταταχτείτε”, μας έλεγαν» είναι πασίγνωστη στους λάτρεις του Αστερίξ. Την αγαπούν και τη μνημονεύουν συχνά, είτε τη συνδυάζουν με το σεφερικό «Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε» είτε όχι. Ενας Ρωμαίος λεγεωνάριος, στραπατσαρισμένος από την επέλαση των Γαλατών, ιδίως του σαρωτικού Οβελίξ, μονολογεί αποκαρδιωμένος: «“Καταταχτείτε”, μας έλεγαν». Περίπου όπως μονολογούν στις μέρες μας οι στραπατσαρισμένοι οικονομικά, λόγω του κορωνοϊού, επιστήμονες που κλήθηκαν να αποκτήσουν «βασικές ψηφιακές δεξιότητες» τηλεκαταρτιζόμενοι από κάποιο ΚΕΚ. Στα σαράντα ή στα πενήντα τους, ξεσκολισμένοι πια στο κομπιούτερ. Υποτίμηση και ευτελισμός. Εξακόσια ευρώ το θλιβερό επίδομα κάθε καταρτιζόμενου, 470 ευρώ η αποζημίωση του ΚΕΚ για κάθε δικηγόρο, λογιστή, μηχανικό, γιατρό ή οδοντίατρο που μαθαίνει επιτέλους τι σημαίνει «σκοιλ ελικικού προσθέσεις και ελέγχου λοιμώχθηκαν» και πώς επιτυγχάνεται η «ελαχιστοποίηση της διασποράς παθολόγων στον νοσοκομειακό χώρο». Σοβαρό πρόβλημα, πάντως, υπάρχει με την «εξάγειο αυτοματοποιημένη εκδήλωση Κιναναου». Επί της καταρτιζούσης οθόνης το Κιναναου μένει άτονο. Είναι οξύτονο, Κιναναού, όπως το Κατμαντού; Ή παροξύτονο, όπως η μακρινή Γουινέα-Μπισάου; Μυστήριο μέγα. Πιο σκοτεινό και από την επίσης καταρτίζουσα φρασούλα «Σκοπός του μέτζη του νέουκτη», που, όπως απέδειξαν έμπειροι αποκρυπτογράφοι, άλλο δεν σημαίνει παρά αυτό που θα έπρεπε να είχαμε καταλάβει όλοι εξαρχής, αν είχαμε λίγο πιο ανοιχτά τα μάτια της ψυχής μας: «Σκοπός της μέτρησης του δείκτη».

Για τον κ. Γ. Βρούτση, πάντως, τα παραπάνω εξωφρενικά, και πάμπολλα αδερφοξαδερφάκια τους, δεν είναι παρά «κάποια τέσσερα λάθη σε 10.000 σελίδες». Ως εκ τούτου, δεν θεώρησε υποχρέωσή του να απαντήσει στα σοβαρά – άλλωστε το καναλικό περιβάλλον, ιδιωτικό και κρατικό, είναι απολύτως ασφαλές γι’ αυτόν και για κάθε υπουργό. Δεν εξήγησε, λοιπόν, γιατί η προκήρυξη πρόβλεπε τριήμερη προθεσμία υποβολής πρότασης από ιδιωτικά ΚΕΚ και μονοήμερη για τα πανεπιστήμια που διαθέτουν πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης. Ούτε ποιο σύστημα ταχύρρυθμης ανάγνωσης χρησιμοποίησε η τριμελής επιτροπή ώστε σε μισή μέρα να διαβάσει και να αξιολογήσει τις 100.000 σελίδες εκπαιδευτικού υλικού που κατέθεσαν έξι εταιρείες. Τους ξέφυγαν, βέβαια, κάτι «βακτηριαιμίες που είναι συγκεκριμένες χρονότερες και τεχνρότερες διακρίσεις από τα μαθημένα βακτήρια». Αλλά πώς αλλιώς θα εμπλουτιζόταν η ελληνική;

Πηγή: Η Καθημερινή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…