Καταρρίφθηκε το αρχαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ ανδρών στον στίβο από τον 21χρονο Αλέκνα (video)

Ο αθλητής φαινόμενο της δισκοβολίας, ο Λιθουανός Μίκολας Αλέκνα κατέρριψε το αρχαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ στον κλασικό αθλητισμό στους άνδρες.

alekna 013826

Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ έκανε ο μόλις 21 ετών Μίκολας Αλέκνα στη δισκοβολία ανδρών, σε μίτινγκ στην Οκλαχόμα (74.35μ)  καταρρίπτοντας το παλιότερο παγκόσμιο ρεκόρ ανδρών στην ιστορία του στίβου των 74,08 μέτρων που κρατούσε από το 1989 και άνηκε στον Ανατολικογερμανό Γιούργκεν Σουλτ.

Παράλληλα, ο Αλέκνα ξεπέρασε και τον πατέρα του, Βιρτζίλιους Αλέκνα, ο οποίος είναι ένας από τους θρύλους της δισκοβολίας και έχει ρεκόρ 73.88μ από το 2000. Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ θα πρέπει να περάσει από τη διαδικασία επικύρωσης για να μπορέσει να θεωρηθεί επίσημο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αλέκνα έριξε αυτή την τεράστια βολή μόλις μία μερά μετά την εξίσου τεράστια βολή της Γιαϊμέ Πέρεζ, από την Κούβα, που κατέγραψε την κορυφαία επίδοση των τελευταίων 35 ετών με 73.09μ.


Πλέον το αρχαιότερο ρεκόρ στον στίβο  παραμένει,  αυτό της σφυροβολίας του Γιούρι Σέντιχ από το 1986 αλλά και το μοναδικό που έχει απομείνει από τα ρεκόρ των ανδρών στη δεκαετία των 80s. Πλέον στο τοπ10 έχει μπει το αδιανόητο ρεκόρ του Ντιέβιντ Ρουντίσα στα 800μ (1:40.91) που έχει γίνει το 2012, ενώ στη λίστα εδώ και μερικούς μήνες είναι και τα ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ σε 100μ ακι 200μ από το 2009.

 

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…