Καταρρέουν σπίτια στο Μουζάκι Καρδίτσας (video & εικόνες)

Πρωτοφανείς εικόνες αντικρίζουν οι κάτοικοι της Βατσουνιάς του Μουζακίου Καρδίτσας.Το φαινόμενο των κατολισθήσεων-καθιζήσεων του εδάφους είναι έντονο και μάλιστα ένα σπίτι γκρεμίστηκε, ενώ ένα άλλο διπλανό έσπασαν τα θεμέλιά του και είναι θέμα χρόνου να πέσει και αυτό.

5a9eed681dc524d10d8b4580

Στην ίδια περιοχή, αποθήκες έχουν υποστεί ρήγματα, ενώ στα οικόπεδα έχουν δημιουργηθεί μεγάλα ρήγματα. Μία αποθήκη ιδιοκτησίας του κ. Ζωγράφου Μιχαήλ, έχει υποστεί ρήματα. Νερά πηγάζουν από παντού. Πάνω από το χωριό οι βουνοκορφές του Τυμπάνου και της Καραβούλας είναι χιονισμένες.

Η κα Φωτεινή Νικολάου είναι σήμερα 100 χρονών και δηλώνει την ανησυχία της στην κάμερα του trikalaola.gr «Έχουμε πρόβλημα μη πέσουν τα σπίτια, να σταματήσουν τη Βούλια (την κατολίσθηση δηλ.). Ο κ. Αστέριος Κάνζτιος κάτοικος Βατσουνιάς, έχει ένα κτήμα πάνω από το σημείο που σημειώθηκαν αρχικά τα μεγάλα ρήγματα και μας δείχνει από ποιοι σημείο ξεκινάει η κατολίσθηση. Σε ένα άλλο σημείο του χωριού, έχει δημιουργηθεί ρήγμα και ο κ. Γιώργος Δημ. Νικολάου μας εξηγεί πως θα υπάρξει πρόβλημα μετά την εξέλιξη του φαινομένου.


Στο κεντρικό ρέμα έχουν φύγει τα ζαρζανέτια στήριξης και το νερό «τρώει» το οικόπεδο και κινδυνεύει το διπλανό καφενείο και το σπίτι εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης, όπως δηλώνει στην κάμερα η κα Αμαλία Γεροπάνου.

Οι κάτοικοι έχουν τρομοκρατηθεί από την εξέλιξη των φαινόμενων και ζητούν την άμεση ανταπόκριση της πολιτείας να μη συμβούν ακόμη χειρότερα και στην εσχάτη να χαθούν ακόμη και ανθρώπινες ζωές… Ζητούν άμεσες απαντήσεις για να ξέρουν το τι θα πράξουν στη συνέχεια. Φυσικά περιμένουν και τις ανάλογες αποζημιώσεις που ως γνωστό η γραφειοκρατία θα τις «πνίξει»…

Πηγή:trikalaola.gr

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

iran pyrayloi

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων