Καταρρέει το κατηγορητήριο για Ρουβίκωνα – Μάρτυρας κατηγορίας: Από την ΕΛΑΣ «μου είπαν ότι θα με βοηθήσουν αν τους βοηθήσω»

«Ενδεχομένως να είναι γραμμένα παραπάνω πράγματα από αυτά που έχω πει στην κατάθεση»

NewsRoom 13/10/2021 | 16:24

Καταρρέει το κατηγορητήριο κατά των δυο μελών του Ρουβίκωνα Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα οι οποίοι κατηγορούνται για ηθική και φυσική αυτουργία στη δολοφονία του εμπόρου ναρκωτικών «Χαμπίμπι» στα Εξάρχεια το 2016.

Πρώτη κατέθεσε η βασική μάρτυρας κατηγορίας η οποία με όσα είπε καταδεικνύει ότι το κατηγορητήριο είναι όπως έχουν καταγγείλει εξ αρχής οι κατηγορούμενοι, στημένο.

Η ίδια υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια της αρχικής της κατάθεσης ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και είχε ήδη συλληφθεί από την προηγούμενη ημέρα ως διακινήτρια. Η μάρτυρας κατέθεσε ότι ουσιαστικά η αστυνομία καθοδήγησε την κατάθεση της.

«Να μην βασιστείτε σε μένα. Εγώ δεν υπέδειξα κανέναν. Η αστυνομία μου έδειχνε φωτογραφίες ανθρώπων και με ρωτούσε αν τους έχω δει γενικά στα Εξάρχεια. Ήμουν άρρωστος άνθρωπος. Δεν μπορώ να απαντήσω σε τίποτα από αυτά που με ρωτάτε. Δεν έπρεπε να είμαι καν εδώ. Δεν γνωρίζω τίποτα. Δεν θεωρώ ότι τα έχω πει κ έτσι ακριβώς όπως είναι στην κατάθεση. Η αστυνομία μου είπε ότι αν βοηθήσω θα αφεθώ ελεύθερη. Ήμουν την ίδια εποχή κατηγορούμενη για διακίνηση. Δεν θυμάμαι τίποτα δεν μπορώ να κατηγορήσω έναν άνθρωπο έτσι. (…) Μου είπαν ότι θα με βοηθήσουν (σ.σ. οι αστυνομικοί) αν τους βοηθήσω και ενδεχομένως να είναι γραμμένα παραπάνω πράγματα από αυτά που έχω πει στην κατάθεση. Τα λόγια μου δεν είναι ακριβώς αυτά που γράφονται στο χαρτί. Δεν μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι τα έχω πει αυτά», είπε η μάρτυρας χαρακτηριστικά.

Κώστας Παπαδάκης (συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένων): Η αιτία που συλληφθήκατε είχε σχέση με διακίνηση ναρκωτικών;

Μάρτυρας: Ναι

Κώστας Παπαδάκης: Την ίδια ημερομηνία με εσάς έχουν καταθέσει άλλοι 8 μάρτυρες για την ίδια υπόθεση, που σήμερα απουσιάζουν. Ήταν συγκατηγορούμενοί σας;

Μάρτυρας: Ναι ήταν στην ίδια υπόθεση με εμένα. Είχαμε συλληφθεί μαζί στις 12 του μήνα. Στις 13 καταθέσαμε για την ανθρωποκτονία.

Κώστας Παπαδάκης: Γνωρίσετε τι έχουν απογίνει;

Μάρτυρας: Δεν έχω καμία επαφή με κανέναν. Κάποιοι είναι ακόμα φυλακή αλλά όσοι βγήκαν δεν ξέρω τι πορεία ακολούθησαν.

Κώστας Παπαδάκης: Η κατάθεση σας είναι πολυσέλιδη και δεν διακόπτεται από ερωτήσεις. Ήσασταν σε θέση να πείτε 4 σελίδες πράγματα χωρίς ερωτήσεις;

Μάρτυρας: Όχι δεν ήμουν.

Κώστας Παπαδάκης: Όταν διατυπώθηκε η κατάθεση πριν υπογράψετε τη διαβάσατε;

Μάρτυρας: Οχι.