Κατάρ: Να πρυτανεύσει η λογική ζητά η Μέρκελ

Την ανησυχία της για την κατάσταση στο Κατάρ εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μιλώντας από την Πόλη του Μεξικού.

593b8b7d1dc524e16a8b4567

Η καγκελάριος τόνισε ακόμα την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ όλων των χωρών του Κόλπου αλλά και της Τουρκίας και του Ιράν προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η πολιτική λύση συγκρούσεων όπως είναι η κατάσταση στη Συρία, η κατάσταση στη Λιβύη, ή η κατάσταση στο Ιράκ δεν θα συμβεί ποτέ αν συγκεκριμένοι παίκτες δεν συμπεριλαμβάνονται καν πλέον στη συζήτηση και αυτό περιλαμβάνει το Κατάρ, την Τουρκία και το Ιράν», είπε χαρακτηριστικά.

Η γερμανίδα καγκελάριος προσέθεσε ότι θα επιθυμούσε η ισορροπία των δυνάμεων να διατηρηθεί «με σύνεση» στην περιοχή καθώς και ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα έπρεπε να είναι στην ατζέντα της Συνόδου G20 που θα γίνει τον επόμενο στο Αμβούργο.

Ενώ τα αραβικά κράτη συνεχίζουν να πιέζουν το Κατάρ, συμπεριλαμβάνοντας δεκάδες πολίτες του σε λίστες τρομοκρατών, το Πεντάγωνο εκτιμά πως ο ασφυκτικός κλοιός παρεμποδίζει την προοπτική για μακροπρόθεσμες αμερικανικές επενδύσεις στην περιοχή και μπορεί ο ο σεΐχης Μοχάμεντ να διαμηνύει ότι η Ντόχα μπορεί να αντέξει «για πάντα», παρά το εμπάργκο που της έχει επιβληθεί αλλά ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, προσδοκά σε μία γρήγορη λύση της κρίσης.

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Κυκλωμα εκβιαστων

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…