Newsroom

Newsroom

Κατάρ 2022: Αγώνες τα… μεσάνυχτα, λόγω ζέστης

 Η διεξαγωγή των αγώνων τα μεσάνυχτα, ή ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες είναι μια από τις πιθανές λύσεις για…

qatar 2022

 Η διεξαγωγή των αγώνων τα μεσάνυχτα, ή ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες είναι μια από τις πιθανές λύσεις για να αντιμετωπιστεί η εξωπραγματική ζέστη που θα κληθούν να αντέξουν οι ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, το 2022.

«Ακόμη και αν συνεχίζει να κάνει ζέστη, τουλάχιστον δεν θα είναι μια ανυπόφορη ζέστη» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Εθνική Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Χιλής (ANFP), Χάρολντ Μέιν-Νίκολς στη διάρκεια συνέντευξης στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA).

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των υψηλών θερμοκρασιών που φτάνουν τους 50 βαθμούς Κελσίου κατά τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο-Ιούλιο), δηλαδή όταν παραδοσιακά διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Μέιν-Νίκολς πρότεινε δύο λύσεις.

«Η μία είναι να μετακινηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο το χειμώνα, με το γνωστό μειονέκτημα για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η άλλη είναι να πραγματοποιηθεί τον Μάιο-Ιούνιο και όχι τον Ιούνιο-Ιούλιο και να παίζονται οι αγώνες στις 21:30, τα μεσάνυχτα ή και αργότερα. Η λύση αυτή βοηθά και είναι πιο εύκολη από ό, τι να αλλάξουν όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα» δήλωσε ο παράγοντας.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ANFP ήταν επικεφαλής της Επιτροπής που αξιολόγησε την υποψηφιότητα του Κατάρ, η οποία αν και ήταν η τεχνικά χειρότερη εν τούτοις επικράτησε το Δεκέμβριο του 2010 των υποψηφιοτήτων της Αυστραλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας. 

«Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν παρουσιάστηκαν την ημέρα που πήγαμε να κάνουμε τον έλεγχο, υπήρχαν πάντα» επέκρινε ο Νίκολς τη FIFA, η οποία τρία χρόνια μετά την επιλογή της δεν έχει ακόμα καθορίσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του τουρνουά. Παρά τις κατηγορίες της για διαφθορά στην επιλογή του Κατάρ, πάντως, ο ποδοσφαιρικός αξιωματούχος πιστεύει ότι το τουρνουά θα διεξαχθεί στην ασιατική χώρα.

«Αυτό που είδα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια ηθική ή νομική αιτία που να μας οδηγεί να πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει εκεί. Υπάρχουν λόγοι που δεν μας αρέσουν, που ενόχλησαν, αλλά δεν μπορώ να βρω κανένα βάσιμο λόγο για να μην διεξαχθεί το Μουντιάλ στο Κατάρ» είπε.

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος