Newsroom

Newsroom

Καταψήφισαν την τροπολογία Λοβέρδου

Ένα θρίλερ εκτυλίχθηκε χθες στην Βουλή με τα «όχι» και τα «παρών» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την τροπολογία του…

loverdos

Ένα θρίλερ εκτυλίχθηκε χθες στην Βουλή με τα «όχι» και τα «παρών» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την τροπολογία του Υπουργού Υγείας για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.

Ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δήλωναν την αντίθεσή τους επιλέγοντας είτε το «όχι» είτε το «παρών» σε κομβικά άρθρα του πολυνομοσχεδίου όπως: το άρθρο 4 με το οποίο επιβάλλονται αντικειμενικά κριτήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες και ρυθμίζονται οικονομικές εκκρεμότητες των δήμων, το άρθρο 6 με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας δικηγορικών εταιρειών σε όλη την επικράτεια, το άρθρο 7 που αφορά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, τα άρθρα 16 έως 19 που αφορούν στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων, μεταξύ των οποίων και την κατάργηση των θυγατρικών του ΕΟΜΜΕΧ και την απόλυση των εργαζομένων τους, το άρθρο 24 που προβλέπει την περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για όσους παίρνουν σύνταξη και είναι κάτω από 60 ετών και τέλος το άρθρο 29 για το ωράριο των φαρμακείων.

Μετά από την καταμέτρηση του συνόλου των ψηφισάντων προέκυψε η υπερψήφιση όλων των άρθρων πλην του άρθρου 29 για το ωράριο των φαρμακείων καθώς επί των 253 ψηφισάντων συγκέντρωσε 101 «υπέρ», 65 «κατά» και 87 «λευκά».

Οι «αντάρτες»

Μεταξύ των ηχηρότερων διαφοροποιήσεων ήταν εκείνες του βουλευτή Ζακύνθου του ΠαΣοΚ κ. Δ. Βαρβαρίγου, ο οποίος καταψήφισε όλα τα άρθρα, του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Π. Μπεγλίτη, του πρώην υπουργού κ. Χ. Καστανίδη, του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κ. Χρ. Πρωτόπαπα, της κυρίας Βάσως Παπανδρέου, καθώς και των Ι. Διαμαντίδη, Ν. Σαλαγιάννη, Δ. Λιντζέρη, Χρ. Κατσούρα, Ι. Αμοιρίδη, Δ. Καρύδη, Ευ. Αργύρη, Λ. Γρηγοράκου, Σπ. Μοσχόπουλου, Φρ. Παρασύρη, Δ. Μιχελογιαννάκη, Εμ. Μπεντενιώτη, Οδ. Βουδούρη, Δ. Κουσελά, Δ. Παπουτσή, Β. Γερανίδη, Άντζελας Γκερέκου, Εύας Καϊλή, Μαρίας Μίχου, Τόνιας Αντωνίου, Σ. Κεδίκογλου, Β. Κεγκέρογλου, Σ. Βαλυράκη, Ευτ. Δαμιανάκη, Χρ. Χάιδου, Ν. Τσώνη, Λ. Μίχου, Αικατερίνης Περλεπέ, Όλγας Ρενταρή, Χαράς Κεφαλίδου, Πέμης Ζούνη, Ι. Βούρου, Π. Αντωνακόπουλου, Ηλ. Καρανίκα, Λούκας Κατσέλη, Αθ. Παπαγεωργίου, Δ. Κρεμαστινού, Θεοδώρας Τζάκρη, Μιλένας Αποστολάκη, Στ. Κουτμερίδη κ.ά.

Εκτός από τις παρουσίες σημασία είχαν και οι απουσίες βουλευτών από την κρίσιμη ψηφοφορία με προεξάρχουσα τη ΝΔ η οποία επέλεξε να ψηφίσει «ναι» σε όλα τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου πλην του άρθρου 29 για τα φαρμακεία για το οποίο επέλεξε το «παρών». Ωστόσο, απουσίαζαν συνολικά 26 βουλευτές της, εκ των οποίων οι 16 αποχώρησαν ενώ βρίσκονταν ήδη στην αίθουσα της Ολομέλειας όταν διαπίστωσαν ότι πολλοί βουλευτές του ΠαΣοΚ εκδήλωναν την διαφοροποίησή τους ειδικά για το άρθρο 6 περί δικηγορικών εταιρειών. Έτσι, επέλεξαν να φύγουν από την ψηφοφορία ώστε να διευκολύνουν με την στάση τους την μη υπερψήφιση της επίμαχης διάταξης. Αλλά και από το ΠαΣοΚ σημειώθηκαν απουσίες όπως του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν στην Κόστα Ρίκα για την Σοσιαλιστική Διεθνή και οι κκ. Ηλ. Μόσιαλος, Αργ. Λαφαζάνης και Γ. Αρβανιτίδης.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…