Καταπέλτης το ΚΚΕ για Παναγόπουλο: «Αναδεικνύεται το ποιόν της συνδικαλιστικής μαφίας»

Σκληρή ανακοίνωση από τον «Περισσό» για την υπόθεση Παναγόπουλου και όσα έχουν συμβεί

6783426

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση με τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, με το ΚΚΕ να παίρνει θέση μέσω μιας σκληρής ανακοίνωσης.

Πιο συγκεκριμένα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος  αναφέρει πως αυτή η υπόθεση δείχνει το ποιόν της συνδικαλιστικής μαφίας, ενώ παράλληλα τονίζει πως αποκαλύπτεται ο βρόμικος ρόλος της ηγεσίας της ΓΣΕΕ  βάρος των εργατικών δικαιωμάτων και κάνει επίσης αναφορά  στη στήριξή της σε αντεργατικά μέτρα και η συνδιαλλαγή της με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Μάλιστα η ανακοίνωση επισημαίνει πως με αυτή την ηγεσία και με αυτόν τον πρόεδρο, όπως και με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας, η κυβέρνηση της ΝΔ υπέγραψε πρόσφατα τη λεγόμενη “κοινωνική συμφωνία” που ενταφιάζει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η οποία αυτές τις μέρες συζητιέται στη Βουλή,

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζει: «Οι αποκαλύψεις για την πιθανή εμπλοκή του επί 20ετία προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου, σε σοβαρές εγκληματικές δραστηριότητες, έρχονται να αναδείξουν το ποιόν της συνδικαλιστικής μαφίας, που εδώ και χρόνια βρίσκεται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, με τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων, ως “δούρειος ίππος” του κεφαλαίου στο εργατικό κίνημα.

Αποκαλύπτεται ότι ο βρώμικος ρόλος της ηγεσίας της ΓΣΕΕ σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων, η στήριξή της σε αντεργατικά μέτρα και η συνδιαλλαγή της με τις εκάστοτε κυβερνήσεις συνδέεται και με ισχυρούς μηχανισμούς εξαγοράς και με τη “φάμπρικα” που είχε στηθεί με τα κονδύλια τα οποία υποτίθεται ότι αφορούν την επιμόρφωση των εργαζομένων, αλλά στην πράξη αξιοποιούνται για τη διαμόρφωση πλαστών, νόθων συσχετισμών στα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, μαζί με χιλιάδες ακόμα τίμιους συνδικαλιστές, έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια μια μεγάλη μάχη για την αποκάλυψη αυτής της συνδικαλιστικής μαφίας, για να ακυρώσουν τις μεθοδεύσεις νοθείας με τις οποίες συντηρεί τον εαυτό της, συναντώντας τις εν χορώ κατηγορίες από όλα τα κόμματα του συστήματος για “ακρότητες” και “τραμπουκισμούς”, μαζί με την επιστράτευση των μηχανισμών καταστολής.

Με αυτή την ηγεσία και με αυτόν τον πρόεδρο, όπως και με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας, η κυβέρνηση της ΝΔ υπέγραψε πρόσφατα τη λεγόμενη “κοινωνική συμφωνία” που ενταφιάζει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η οποία αυτές τις μέρες συζητιέται στη Βουλή, ενώ έχουν αποκλείσει προκλητικά από τη συγκεκριμένη συζήτηση ζωντανές Ομοσπονδίες εργαζομένων, που δίνουν καθημερινά τη μάχη στους χώρους δουλειάς.

Μπορεί τώρα να αποσύρουν ορισμένα πρόσωπα για να έρθουν άλλα, πιο κατάλληλα να συνεχίσουν τη βρώμικη δουλειά, αλλά το ζήτημα της αλλαγής του συσχετισμού στα συνδικάτα, για να είναι αυτά πραγματικά των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών, βρίσκεται στα δικά τους χέρια. Αυτή η προσπάθεια που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με θετικά αποτελέσματα υπέρ των εργαζομένων, χρειάζεται να δυναμώσει και αποκτά χαρακτήρα πιο επιτακτικό από ποτέ».

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη αντίδραση Παναγόπουλου: «Θα διαχειριστώ την κατάσταση με καθαρότητα και εντιμότητα»

Στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο για τα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων – Εξανάγκαζε Ρουμάνους να ζητιανεύουν

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Πατρών-Τριπόλεως: Μαθητές και καθηγητές διασχίζουν πεζοί το δρόμο που «βούλιαξε» από καθίζηση

partis

Πατρών-Τριπόλεως: Μαθητές και καθηγητές διασχίζουν πεζοί το δρόμο που «βούλιαξε» από καθίζηση

Η Εθνική Οδός Πατρών – Τριπόλεως παραμένει κλειστή επ’ αόριστον στο ύψος της Δίβρης λόγω…

Υπόθεση κατασκοπείας: Στις φυλακές Κορίνθου ο σμήναρχος – Με σκυμμένο το κεφάλι δήλωσε ένοχος

6846425

Υπόθεση κατασκοπείας: Στις φυλακές Κορίνθου ο σμήναρχος – Με σκυμμένο το κεφάλι δήλωσε ένοχος

Μοναχικός «λύκος» ο σμήναρχος. Δεν κατονόμασε συνεργούς εντός των Ενόπλων Δυνάμεων

Πολιτική κρίση στην Αλβανία: Διαδηλωτές περικύκλωσαν το πρωθυπουργικό μέγαρο και απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα

albania

Πολιτική κρίση στην Αλβανία: Διαδηλωτές περικύκλωσαν το πρωθυπουργικό μέγαρο και απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα

Στην κεντρική πλατεία των Τιράνων είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι, κρατώντας σημαίες και πλακάτ και φωνάζοντας…

Οι Προτάσεις μας

Βρετανία και ΟΗΕ αντιδρούν κατά του Ισραήλ: «Όχι» στην επέκταση του ελέγχου στη Δυτική Όχθη

AP25159611398970

Βρετανία και ΟΗΕ αντιδρούν κατά του Ισραήλ: «Όχι» στην επέκταση του ελέγχου στη Δυτική Όχθη

Τα νέα ισραηλινά μέτρα κινδυνεύουν να επιταχύνουν την προσάρτηση του κατεχόμενου εδάφους και να διευκολύνουν…

Καλλιθέα: Αχτίδα αισιοδοξίας για το κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι – Τι έδειξε η αξονική

6844551 1024x683 1

Καλλιθέα: Αχτίδα αισιοδοξίας για το κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι – Τι έδειξε η αξονική

Δεν εντοπίστηκε οίδημα στον εγκέφαλο του παιδιού - Δεν έχει διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο

ΑΠΘ: «Καμία φθορά δημόσιας περιουσίας, καμία εκδήλωση βίας» – Η ανακοίνωση της Πρυτανείας

ΑΠΘ

ΑΠΘ: «Καμία φθορά δημόσιας περιουσίας, καμία εκδήλωση βίας» – Η ανακοίνωση της Πρυτανείας

«Οποιαδήποτε επεισόδια και παραβατική κοινωνική συμπεριφορά συνέβη εκτός του πανεπιστημιακού campus»

Σχετικά με ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραλήρημα από τον Αχ. Μπέο: «Ο Μητσοτάκης θα κυβερνά όσα χρόνια θέλει» – Επαίσχυντοι χαρακτηρισμοί κατά της Αριστεράς

6135092

Παραλήρημα από τον Αχ. Μπέο: «Ο Μητσοτάκης θα κυβερνά όσα χρόνια θέλει» – Επαίσχυντοι χαρακτηρισμοί κατά της Αριστεράς

Διάγγελμα με επίθεση στην αντιπολίτευση και υπεράσπιση του Λιμενικού για την τραγωδία στην Χίο

ΠΑΣΚΕ: Απειλεί με αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ μετά τις καταγγελίες για Παναγόπουλο – «Άνευ προηγουμένου λιντσάρισμα»

πασκε

ΠΑΣΚΕ: Απειλεί με αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ μετά τις καταγγελίες για Παναγόπουλο – «Άνευ προηγουμένου λιντσάρισμα»

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΚΕ αποδίδει την υπόθεση σε «τέχνημα» παραθεσμικών παραγόντων που συνεργάστηκαν με…