Καταπέλτης ο Πολάκης: Φέρτε τα δύο φάρμακα που υπάρχουν ήδη και σώζουν ζωές

«Φέρτε τα δύο φάρμακα που υπάρχουν ήδη και σώζουν ζωές. Σας τα λέω εδώ και 15 ημέρες. Θα μπορούσαμε να σώσουμε ζωές. Δεν αντέχουμε ως κοινωνία να πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα.», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της βουλής   κατά τη συζήτηση για την κύρωση του νέου προϋπολογισμού.  

Polakis 2

Ο Π. Πολάκης μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής  με την ιδιότητα του γιατρού κατήγγειλε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι έχει ποντάρει τα πάντα στο εμβόλιο για τον covid, το οποίο ναι μεν είναι αυτό που θα δώσει σε βάθος χρόνου τη λύση στο πρόβλημα της πανδημίας, αλλά δεν είναι αυτό που θα μας δώσει λύση στον καθημερινό εφιάλτη των 100 νεκρών.

Όπως επεσήμανε ο Π. Πολάκης από 09 Νοεμβρίου έχει τοποθετηθεί δημόσια, τονίζοντας ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή δυο φαρμακευτικές αγωγές για τον covid 19, οι οποίες έχουν σημαντικά θετικά αποτελέσματα. Η πρώτη, η οποία έχει πάρει και έγκριση από τον FDA, μειώνει στο 72% την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος βαριά. Αυτό σημαίνει κατά τον Π. Πολάκη ότι μπορούμε να γλιτώσουμε τους μισούς θανάτους από αυτούς που έχουμε σήμερα. Η δεύτερη φαρμακευτική αγωγή δείχνει ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση για τους ασθενείς που βρίσκονται από τη 10η ως τη 14η μέρα θεραπείας, τη χρονική στιγμή δηλαδή όπου οι ασθενείς εμφανίζουν πολυοργανική ανεπάρκεια.

Καταλήγοντας, ο Π. Πολάκης τόνισε ότι δεν αντέχουμε ως κοινωνία να πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα, προσθέτοντας ότι το κόστος για την προμήθεια φαρμάκου δεν είναι σημαντικό, αλλά όσο και να είναι, μια ανθρώπινη ζωή να μπορούμε να γλυτώσουμε, πρέπει να τη γλυτώσουμε.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…