Newsroom

Newsroom

Καταπέλτης ο Παππάς:"Θα παίξετε το παιχνίδι των συμφερόντων με το ΕΣΡ";

Επίθεση σε βάρος της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για την άρνησή της να παράσχει συναίνεση στην κυβέρνηση…

pappas 29

Επίθεση σε βάρος της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για την άρνησή της να παράσχει συναίνεση στην κυβέρνηση για τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. «Επιζητούμε ένα ευρύ μέτωπο για να στηρίξουμε τις συντάξεις και βρίσκουμε άρνηση», τόνισε ο κ. Παππάς, επισημαίνοντας ότι «θα περιμένουμε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης». «Μέχρι τότε δικαιούμαστε να λέμε ότι η αντιπολίτευση ταυτίζεται με τους Θεσμούς», πρόσθεσε, σε ζητήματα τα οποία οι πιστωτές έχουν θέσει στο τραπέζι, όπως η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η πλήρης εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος κλπ. Μάλιστα τόνισε ότι «αν δεν συναινέσετε εμείς ακόμα και μόνοι μας, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, θα καταφέρουμε να υπερασπιστούμε τους συνταξιούχους της χώρας». 

«Συνεπώς ευτυχώς που υπήρξε η πολιτική αλλαγή», υπογράμμισε ο κ. Παππάς, ενώ αναφερθείς στην πολιτική της κυβέρνησης είπε ότι «δεν καταφέραμε όσα θέλαμε», αλλά «αυτό που καταφέραμε το βάλαμε στην κρίση του λαού όπως και τον εαυτό μας και ο λαός αποφάσισε». Επιτέθηκε, μάλιστα, σε όσους μιλούν εκ νέου για «αριστερή παρένθεση» κάνοντας λόγο για «εύκολη κατηφόρα της αριστερής παρένθεσης» και καταλόγισε στη ΝΔ «στρατηγικό πρόβλημα». «Χρειάζεστε επειγόντως να σκεφτείτε έναν έξυπνο λόγο για να τον πείτε στον λαό και να τον πείσετε ότι χρειάζεστε», ανάφερε χαρακτηριστικά. Κάλεσε, ωστόσο, την αξιωματική αντιπολίτευση «να συναινέσει άμεσα για να υπάρξει ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση». «Δεν πρέπει να παίξει κανένας το παιχνίδι συμφερόντων και η ΝΔ πρέπει να δείξει υψηλή ευθύνη», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Θα είναι απόπειρα συναίνεσης ή εκβιασμού;», ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ Αν. Λοβέρδος σχετικά, ενώ ο ομόλογός του της ΝΔ Ι. Βρούτσης χαρακτήρισε «μεγάλο ιστορικό λάθος την αλλαγή που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο». «Αν δεν είχε γίνει αλλαγή δεν θα μειωνόταν καμία σύνταξη και δεν θα υπήρχε το επώδυνο πακέτο μέτρων», υποστήριξε. Απαντώντας ο κ. Παππάς τόνισε: «Δέχομαι από τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο μια σύσταση: ο κ. Βρούτσης να αλλάξει λαό». Και συμπλήρωσε : «Ο ελληνικός λαός έχει αποφανθεί. Έχει αποφανθεί με όρους ιστορικής αποτίμησης. Ο εσωκομματικός σας διάλογος δυστυχώς για τον πολιτικό διάλογο είναι πολύ φτωχός».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…