Καταπέλτης ο Καντέρ για τον Ερντογάν: «Απαράδεκτα και αηδιαστικά όσα είπε στον ΟΗΕ»

Πυρά κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε εκ νέου ο Τούρκος πάικτης του NBA Ενές Καντέρ, ο οποίος, για τη στάση του αυτή, αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον Τούρκο πρόεδρο.

Enes Kanter

O Τούρκος παίκτης του NBA Ενές Καντέρ «εξαπέλυσε» επίθεση προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τα όσα ανέφερε από το βήμα του ΟΗΕ

Ο Ενές Καντέρ αποκάλεσε τον Ερντογάν «νταή δικτάτορα», κάτι το οποίο έχει κάνει και στο παρελθόν. Σε φόρουμ που έγινε στις ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα μίλησε στην κάμερα του Alpha και μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε αηδιαστικά όσα ο Ερντογάν είπε κατά της Ελλάδας, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει ανοίξει την αγκαλιά της για τους πρόσφυγες.

Καντέρ: «Απαράδεκτα και αηδιαστικά όσα είπε στον ΟΗΕ ο Ερντογάν»

«Όσα είπε ο Ερντογάν για την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη είναι απαράδεκτα και αηδιαστικά. Δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπάρχουν πάρα πολλοί πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία. Δεν υπάρχει δημοκρατία στη χώρα μου. Ο Ερντογάν τα ξεχνά όλα αυτά και μιλά για την Ελλάδα», είπε αρχικά ο Ενές Καντέρ.

Στη συνέχεια ανέφερε στον τρόπο που η Ελλάδα αντιμετώπισε τους πρόσφυγες: «Για εμένα, η Ελλάδα και οι Έλληνες άνοιξαν την αγκαλιά τους σε όλους τους πρόσφυγες και τους πρόσφεραν μια θερμή υποδοχή».

Σημειώνεται πως ο Ενές Καντέρ ποδοπάτησε φωτογραφία του Τούρκου προέδρου στην εκδήλωση που βρέθηκε, δείχνοντας για μία ακόμη φορά την αποστροφή του στον Ερντογάν, που τον κρατά μακριά από τη μητέρα του για πάνω από επτά χρόνια.

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας δεν μπορεί να επισκεφτεί την χώρα του, αλλά ούτε να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, καθώς έχει χαρακτηριστεί «Γκιουλενιστής».

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

iran pyrayloi

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων

Καταδίκη της επίθεσης του Ιράν από τους G7: «Εργαζόμαστε για σταθεροποίηση της κατάστασης»

g7

Καταδίκη της επίθεσης του Ιράν από τους G7: «Εργαζόμαστε για σταθεροποίηση της κατάστασης»

Η συνεδρίαση των G7 πραγματοποιήθηκε εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης, εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης στη Μέση…