«Καταπέλτης» κατά Ράικου η Γιάννα Παπαδάκου: «’Οσα είπε είναι όλα ψέματα, το μόνο που είπε και δεν είναι ψέμα ήταν το όνομά της»

Καταπέλτης, σε βάρος της πρώην εισαγγελέως καταπολέμησης της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμφανίστηκε κατά την κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο, εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

papadakou

Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου συνέχισε την κατάθεσή της (είχε ξεκινήσει τα Χριστούγεννα) ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου που δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η μάρτυς επανέλαβε ότι «όσα είπε η κυρία Ελένη Ράϊκου είναι όλα ψέματα, το μόνο που είπε και δεν είναι ψέμα ήταν το όνομά της» και προσέθεσε ότι η Ελένη Ράϊκου έχει μπλέξει κάποια πραγματικά περιστατικά με το ψέμα, ένα από αυτά είναι ο χρόνος που την επισκέφθηκα δυο φορές στο γραφείο της και προσέθεσε ότι η κυρία Ράϊκου, έχει πλέξει ένα ολόκληρο παραμύθι.

Η Γιάννα Παπαδάκου ανέφερε ότι η κυρία Ράϊκου έπρεπε να είχε αυτοεξαιρεθεί από την υπόθεση της Novartis, καθώς υπήρχαν τρεις καταθέσεις της επίμαχης φαρμακοβιομηχανίας στον κοινό τραπεζικό λογαριασμό που έχει με τον σύζυγό της. Οι καταθέσεις αυτές, κατά τη μάρτυρα, ήταν και η αιτία της τότε παραίτησής της από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Επίσης, ανέφερε η δημοσιογράφος ότι η κυρία Ράϊκου είχε μια αδιαφορία να ερευνήσει πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση της Novartis, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν αντιφατικές καταθέσεις της εισαγγελέως στους ανακριτές, στη Βουλή, κ.λπ.

Η δημοσιογράφος κατέθεσε επίσης ότι η κα Ράικου την ενέπλεξε με τις καταθέσεις της το 2019, μετά τις δημόσιες δηλώσεις της ότι υπάρχει ασυμβίβαστο αναφορικά με τα εμβάσματα που φέρεται να έχει δεχτεί ο σύζυγός της εισαγγελέως από την Novartis.

“Τότε, το 2018 είχα βγει και είπα στο ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” ότι είναι ασυμβίβαστο εισαγγελέας που ερευνά μια τέτοια υπόθεση ο σύζυγός της να έχει λάβει εμβάσματα από την Novartis. Γι’ αυτό παραιτήθηκε, για τα εμβάσματα του συζύγου της. Δεν μπορεί να μην γνώριζε για τα χρήματα που είχαν μπει σε κοινό του λογαριασμό. Το θεωρώ απίστευτο να μην γνώριζε.

Αυτό πίστευα και το πιστεύω και τώρα. Δεν είναι αυτός λόγος αυτοεξαίρεσης;” διερωτήθηκε η δημοσιογράφος και συνέχισε: “Είχε μια απροθυμία να ελέγξει εάν υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα, είχε εκθέσεις από το FBI. ‘Οταν ερευνάς την “κορωνίδα της διαφθοράς” θα πρέπει να αξιοποιήσεις όλα τα στοιχεία. Μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει στην έρευνά της. Πώς τα χρησιμοποίησε η επόμενη εισαγγελέας Διαφθοράς; Πιστεύω ότι είχε υποχρέωση να τα αξιοποιήσει”.

Τέλος, η Γιάννα Παπαδάκου απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλικής Ηλιοπούλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Δ. Παπαγγελόπουλος να είχε ζητήσει από την κυρία Ράϊκου να κατασκευάσει κατηγορούμενους, όπως απέκλεισε να είχε κάνει κάποια παρέμβαση για τους Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλη Σάλλα, Γιώργο Παπαχρήστο.

Ο Βασίλης Χειρδάρης συνήγορος της κυρίας Τουλουπάκη με αφορμή ερώτηση προς την κυρία Παπαδάκου, ανέφερε ότι η εντολέας του το 2017 είχε διαβιβάσει στη Βουλή δικογραφία για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα, χωρίς όμως να προχωρήσει.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

nosokomeio agia olga giatros giatroi 2

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο ασθενή στο Αγρίνιο - Οι αρχές ερευνούν τα αίτια…

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

mamalakis alexiadou 2

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

«Ένας κουρασμένος άνθρωπος τι μπορεί να προσφέρει στην πολιτική; Μέχρι και η μετακίνησή του είναι…