Καταπέλτης η Χρύσα Ρώπα κατά Λιγνάδη για τους «μέτριους ηθοποιούς»

Σε μια εκτενή της ανάρτηση στα social media, η Χρύσα Ρώπα δε μασάει τα λόγια της και απαντάει στους χαρακτηρισμούς Λιγνάδη περί «μετρίων ηθοποιών»

NewsRoom 26/02/2021 | 16:30

Σφοδρές αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο έχουν προκαλέσει οι χαρακτηρισμοί του Δημήτρη Λιγνάδη περί «μετρίου ηθοποιού» προς το πρόσωπο του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα, που καταγράφονται στο υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή και διέρρευσε στη δημοσιότητα.

Η Χρύσα Ρώπα, που την περασμένη εβδομάδα είχε τοποθετηθεί με μια οργισμένη ανάρτησή της στο facebook, παίρνοντας θέση σχετικά με τις καταγγελίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα για λεκτική, ψυχολογική και σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, επανέρχεται με νέο μακροσκελές της σχόλιο κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η γνωστή ηθοποιός, θέτει μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα που μπορεί και να μην απαντηθούν ποτέ στον «γνωστό σκηνοθέτη» και παράλληλα υπερασπίζεται τη δουλειά των χιλιάδων ηθοποιών που παραμένουν σε καθεστώς ανασφάλειας εξαιτίας της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων, η Χρύσα Ρώπα γράφει: «Όχι δεν καλούμε στις πρεμιέρες τους πρωθυπουργούς ούτε έρχεται στην Επίδαυρο με ελικόπτερο ίσως επειδή εμείς λόγω πανδημίας 12 μηνες δεν μπορούμε να παίξουνε ούτε να κάνουμε πρόβες». 

 «Δεν είδα κανέναν από τους ταλαντούχους συνεργάτες - φίλους σου τους μη μετρίους που επέλεξες τότε να βγει έστω ενας να σε υπερασπιστεί» σημειώνει με νόημα.