Καταπέλτης η ΓΣΕΕ: Η εκτελεστική εξουσία κουρελιάζει ξανά το Σύνταγμα

Να πάρει πίσω το μέτρο της επιστράτευσης καλεί την κυβέρνηση, η ΓΣΕΕ που καταγγέλλει την πρακτική των επιστρατεύσεων, η οποία…

Να πάρει πίσω το μέτρο της επιστράτευσης καλεί την κυβέρνηση, η ΓΣΕΕ που καταγγέλλει την πρακτική των επιστρατεύσεων, η οποία για ακόμη μια φορά χρησιμοποιείται για να σταματήσει μια δίκαιη απεργία.

 Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ σε δελτίου τύπου «είναι πλέον εμφανές ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει τελειωμό».

«Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της επιστράτευσης και συμπαρατασσόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ. Σ΄αυτή τη χώρα δεν κακοποιείται μόνο η οικονομία, κακοποιούνται και οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Για τη ΓΣΕΕ, η αντιστοίχιση της Εκτελεστικής Εξουσίας με το Σύνταγμα πρέπει να γίνεται με σαφήνεια και δεν πρέπει νομοθετικές διατάξεις να χρησιμοποιούνται προκειμένου να κάμπτονται – δια της πολιτικής επιστράτευσης – οι κοινωνικοί αγώνες και να «κουρελιάζεται» με τον τρόπο αυτό το Σύνταγμα. Το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη, αλλά και οι διεθνείς συμβάσεις, δεν επιδέχονται «προκρούστεια» λογική για την εξυπηρέτηση πολιτικών και αντεργατικών σκοπιμοτήτων.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ είναι κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων για την προάσπιση ενός πολύτιμου κοινωνικού αγαθού, για την αποτροπή και ακύρωση των επικίνδυνων κυβερνητικών αποφάσεων που οδηγούν σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Για το λόγο αυτό η ΓΣΕΕ θα στηρίξει με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο τον αγώνα και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και των εργαζομένων στη ΔΕΗ, γιατί η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί.

Εάν η Κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει την κοινωνία πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα τ’ απαράδεκτα σχέδια ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου και να σταματήσει να επικαλείται δήθεν την προστασία του δημοσίου συμφέροντος ως άλλοθι για να ξεδιπλώνει τις συνήθεις αντιδημοκρατικές πρακτικές της».