Newsroom

Newsroom

Καταπέλτης η ΕΠΟ στον Αυγενάκη: «Παραβιάζει με ωμό τρόπο την Αυτονομία και το Αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου»

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία: Σφοδρή κριτκή κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή δηλώσεις του για τη διαιτησία και την Ολιστική Μελέτη.

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία: Σφοδρή κριτκή κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή δηλώσεις του για τη διαιτησία και την Ολιστική Μελέτη.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λ. Αυγενάκης δήλωσε πως ετοιμάζει νομοθετική παρέμβαση για επαγγελματική διαιτησία, ενώ για άλλη μία φορά στράφηκε κατά της διοίκησης της ΕΠΟ. Η ομοσπονδία με ανακοίνωση της απάντησε στον Αυγενάκη αναφέροντας τα εξής:

«Με αφορμή συνέντευξη του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποιεί στους φιλάθλους τα παρακάτω.

1. Η ολιστική μελέτη υιοθετήθηκε τον Αύγουστο του 2021 από το σύνολο των εμπλεκομένων στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο με ιστορική για τα ποδοσφαιρικά χρονικά ομοφωνία (65-0 υπέρ), γεγονός για το οποίο και ο υφυπουργός, προσβλέποντας προφανώς στα συνεπακόλουθα προσωπικά πολιτικά οφέλη, είχε σπεύσει να θριαμβολογήσει. Κατά συνέπεια, οι οποίες αναφορές του στο περιεχόμενο του νέου καταστατικού, είναι αβάσιμες. Αντιθέτως, η διαρκής συνεργασία της ΕΠΟ με τις FIFA-UEFA μετά την ιστορική αυτή ΓΣ είναι αυτή που αποσκοπεί και εγγυάται την απόλυτη αποτύπωση κι εφαρμογή της.

2. Αν υπάρχει κάποιος που βάναυσα προσβάλλει το πνεύμα και το περιεχόμενό της ολιστικής μελέτης, αυτός είναι ο ίδιος ο υφυπουργός, ο οποίος παραβιάζει με ωμό τρόπο την Αυτονομία και το Αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, θεμελιώδεις αρχές της ολιστικής μελέτης, υποδυόμενος ρόλους, οι οποίοι προφανώς και δεν άπτονται της ιδιότητάς του, που ο ίδιος όμως πιστεύει ότι του επιτρέπουν να εισβάλει -δίκην αυτόκλητου κομισάριου- στον πυρήνα του Παιχνιδιού, όπως είναι η δομή και διοίκηση του Αθλήματος, η διαιτησία, η εκπαίδευση κοκ. Αυτός είναι βέβαια και ένας από τους λόγους για τους οποίους ο υφυπουργός αποφεύγει να συναντήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο τους διεθνείς ποδοσφαιρικούς φορείς, εκθέτοντας για άλλη μία φορά την χώρα.

3. Υπενθυμίζουμε στον υφυπουργό ότι όσες ομάδες εργασίας κι αν συγκροτήσει και όποιον ρόλο ή αποστολή έχει επιλέξει για τον εαυτό του, ο θεσμικός φορέας του Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι η Ομοσπονδία και κατά συνέπεια τα του Αθλήματος τα ρυθμίζει το καταστατικό της και όχι οι πολιτικοί. Πολύ περισσότερο, όταν η Διοίκηση έχει εκλεγεί με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο, συντριπτική πλειοψηφία και παρουσία εκπροσώπων των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών.

4. Η ποδοσφαιρική οικογένεια της χώρας εξακολουθεί να περιμένει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η απαράδεκτη επίθεση εις βάρος του δικαστικού λειτουργού-μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου προέρχεται από τον ποδοσφαιρικό χώρο. Ο σιωπηλός επί 31 ημέρες υφυπουργός εξακολουθεί ωστόσο να συκοφαντεί και να σπιλώνει ανενδοίαστα τους ανθρώπους του Ποδοσφαίρου. Αναλόγως επιχειρεί έντεχνα να εμπλακεί σε ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις. Είναι ασφαλές δείγμα για τον τρόπο που συνολικά πολιτεύεται κι ευτυχώς ο κόσμος του Αθλητισμού τον γνωρίζει καλά πλέον».

Άρτεμις Σήφορντ: Aπό την αδιαφορία για τις αποκαλύψεις των υποκλοπών στην παραδοχή του σκανδάλου από το Documento

Άρτεμις Σήφορντ: Aπό την αδιαφορία για τις αποκαλύψεις των υποκλοπών στην παραδοχή του σκανδάλου από το Documento

Φαίνεται όμως πως η αποκάλυψη του ονόματός της στη δεύτερη λίστα άλλαξε τη στάση της…