Newsroom

Newsroom

“Καταπέλτης” για τους σωφρονιστικούς της Νιγρίτας τα πορίσματα των ιατροδικαστών

Μετά τα πορίσματα των ιατροδικαστών στην υπόθεση θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι, που δείχνουν πως ο κρατούμενος είχε ξυλοκοπηθεί…

kareli 1

Μετά τα πορίσματα των ιατροδικαστών στην υπόθεση θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι, που δείχνουν πως ο κρατούμενος είχε ξυλοκοπηθεί άγρια και ότι από τα τραύματα προκλήθηκε ο θάνατος του, σπάει και η σιωπή στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών για τα βασανιστήρια που φαίνεται να υπέστη τελικά ο φονιάς του υπαρχιφύλακα, Γιώργου Τσιρώνη.
Όπως αποκάλυψε ο Αντώνης Αραβαντινός, στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, κατά τη διάρκεια της έρευνας του τμήματος Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Χάρης Κονσολίδης, ο οποίος σε συνέντευξη του στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου επέμενε πως δεν είχε γίνει το παραμικρό στις φυλακές της Νιγρίτας, δεν άντεξε και «έσπασε», αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τα βασανιστήρια που προκάλεσαν το θάνατο του βαρυποινίτη, εντός των εν λόγω φυλακών.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Αραβαντινό, ο Κονσολίδης έδωσε και τα ονόματα των συναδέλφων του που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του 42χρονου κρατούμενου. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως στα βασανιστήρια πήραν μέρος εννέα δεσμοφύλακες. Ωστόσο, από αυτούς, οι 7 αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους και μόνο οι 2 παραδέχτηκαν την ενοχή τους, χωρίς όμως να πουν τίποτα περισσότερο, αλλά ούτε και να δώσουν τα στοιχεία των συναδέλφων τους που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Έγκλειστος στο…ψυχιατρείο ο Χάρης Κονσολίδης!

Σύμφωνα με πληριοφορίες, αμέσως μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις ο Χάρης Κονσολίδης, γνωρίζοντας τις συνέπειες των πράξεων του και τη συνέχεια ενώπιον της δικαιοσύνης, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Μάλιστα, άνθρωποι του οικογενειακού του περιβάλλοντος, υποστηρίζουν, πως ήταν σε τόσο άθλια ψυχολογική κατάσταση που πριν κάνει την απόπειρα, για να βάλει τέλος στη ζωή του, τηλεφώνησε στη γυναίκα του και της ζήτησε συγγνώμη. Τελικά την τελευταία στιγμή τον έσωσαν οι συνάδελφοί του, ενώ ακολούθως δόθηκε εντολή να κλειστεί στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείο Σερρών.

Σε…επιφυλακή οι σωφρονιστικοί της Νιγρίτας

Στο μεταξύ, οι φυλακές Νιγρίτας “βράζουν”, καθώς οι φύλακες περιμένουν με αγωνία την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης. Οι διώξεις στις φυλακές Νιγρίτας ασκήθηκαν κατά οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων και κατά παντός υπευθύνου για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου και των αστυνομικών υπαλλήλων.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…