Newsroom

Newsroom

Καταπέλτης για Θάνου – Κεντέρη ο εισαγγελέας

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος που είχαν επικαλεστεί οι ολυμπιονίκες Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα…

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος που είχαν επικαλεστεί οι ολυμπιονίκες Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, ζήτησε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.
Στην πρότασή του ο κ. Γ. Πέτρος χαρακτήρισε «σκηνοθετημένο» και «προμελητημένο» το επίμαχο τροχαίο και έχρισε υπεύθυνο για όλη την σκηνοθεσία τον προπονητή των δύο αθλητών Χρήστο Τζέκο. Ο εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί στους αθλητές ελαφρυντικό εξαιτίας της «ψυχικής εξάρτησης» που είχαν από τον προπονητή τους ο οποίος είχε «κυριαρχικό ρόλο στις αποφάσεις τους».
«Ο Τζέκος ήταν σαν πατέρας τους…»

Ανέφερε, επίσης, ότι ο ρόλος και η επιρροή του προπονητή επάνω στους δύο είχε δυναμική πατρικής εξουσίας. «Ήταν πατέρας απέναντι στους αθλητές».

Στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε «αβάσιμο» τον ισχυρισμό περί ατυχήματος και υπογράμμισε ότι από την Τροχαία δεν εντοπίστηκαν στο υποδειχθέν σημείο ίχνη πτώσης μηχανής «ούτε θραύσματα, ούτε υγρά ή κάτι άλλο στο οδόστρωμα».
Για τον προπονητή ο εισαγγελέας ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ τόνισε ότι στην κατοχή του εντοπίστηκαν απαγορευμένες ουσίες.

Επιπλέον, ο κ. Πέτρος ζήτησε την ενοχή (για παράβαση καθήκοντος) του γιατρού του ΚΑΤ που είχε υπογράψε την εισαγωγή των αθλητών, καθώς και την ενοχή των έξι συγκατηγορούμενων συναδέλφων του για απλή συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος.

Ελαφρυντικά στους γιατρούς λόγω «μη ταπεινών αιτίων»

Για όλους τους γιατρούς ο εισαγγελέας ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού των «μη ταπεινών αιτίων», καθώς όπως είπε οδηγήθηκαν στις πράξεις τους έχοντας απέναντί τους δύο «θρύλους του αθλητισμού».

Για τους δύο κατηγορούμενους «αυτόπτες μάρτυρες» του τροχαίου ο Εισαγγελέας ζήτησε ενοχή και επισήμανε τις πολλές αντιφάσεις στις καταθέσεις που έδωσαν.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν -κατά περίπτωση- τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, ψευδούς κατάθεσης,παράβασης καθήκοντος ενώ ο Τζέκος βαρύνεται και παραβάσεις του νόμου περί απαγορευμένων ουσιών.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.
http://www.ethnos.gr

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…