Κατάθεση Δένδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής ζητούν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Την κατάθεση του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια, ζητούν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

57878b921dc52404118b45f4 2

Αφορμή στάλθηκε η μαρτυρία ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου απέναντι από την καφετέρια «Κοράλι» όπου η παρέα του Παύλου Φύσσα έβλεπε, το μοιραίο βράδυ, ποδόσφαιρο, σύμφωνα με την οποία ο Νίκος Δένδιας πήγε στο μαγαζί του την επόμενη της δολοφονίας.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της αδελφής του Γ. Ρουπακιά στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Χρήστος Χρηστίδης ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου.

Όπως είπε ο μάρτυρας την ώρα που εξελίχθηκαν τα γεγονότα έξω από την καφετέρια το μαγαζί του ήταν κλειστό και έμαθε την επόμενη, από τους δημοσιογράφους, τι είχε συμβεί. Διευκρίνισε δε πως οι δυο κάμερες που ήταν έξω από το μαγαζί του ήταν ψεύτικες.

«Κανείς δεν μας πήρε τηλέφωνο εκείνο το βράδυ να μας πει ότι κάτι συμβαίνει. Εκείνες τις ημέρες όλοι έκαναν εικασίες και κανείς δεν ήρθε να μου πει ότι είχε δει κάτι συγκεκριμένο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι μαζί με τους αστυνομικούς που επισκέφθηκαν το μαγαζί του την επομένη της δολοφονίας στο πλαίσιο της έρευνας ήταν και ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υπέβαλαν αίτημα να κληθεί ως μάρτυρας ο βουλευτής και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. «Η δίωξη είναι πολιτική και κατασκευασμένη» είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Ι. Λαγού.

Επιπλέον, από την πλευρά της πολιτικής αγωγής υποβλήθηκε αίτημα να κληθούν και νέοι μάρτυρες οι οποίοι όπως είπε έχουν να εισφέρουν στην διαδικασία τονίζοντας πως «από την κατάθεση του κ. Χρηστίδη προκύπτει ότι είναι εσφαλμένη η επιλογή των μαρτύρων».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του και διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα.

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

lakis gavalas

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε από τρεις μοναχούς