Καταγγελίες για την φασιστο-σύναξη την 1η Νοέμβρη στο Ν. Ηράκλειο από συλλόγους της Νέας Ιωνίας

Σωματεία, οργανώσεις και φορείς της Νέας Ιωνιάς, ετοιμάζουν αντιφασιστικές κινητοποιήσεις την 1η Νοέμβρη, σε απάντηση του διεθνούς καλέσματος που έχουν κάνει νεοναζί για το μνημόσυνο των δύο εκτελεσθέντων Φουντούλη και Καπελώνη.

antifasistiki diadilosi 2

Σε καταγγελία της φασιστικής πανευρωπαϊκής συνάντησης που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 1η Νοέμβρη στο Ν. Ηράκλειο, προχωρούν σωματεία και φορείς της Νέας Ιωνίας και δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην αντιφασιστική κινητοποίηση την 1η Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας που κάλεσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης, «Γ. Σεφέρης».

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πρέπει να μπει «μπλόκο στους φασίστες σε κάθε σχολείο, γειτονιά, χώρο δουλειάς. Δεν θα ανεχθούμε να ζήσουμε γεγονότα όπως αυτό της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο «OPAP Arena», με την καταδρομική επίθεση ναζιστών Κροατών χούλιγκανς και Ελλήνων ομοϊδεατών τους, με συνέπεια τη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη και αρκετούς τραυματίες».

Ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας αναφέρει συγκεκριμένα ότι: «Τη στιγμή που το κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα καταστολής σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, συνταξιούχων, εκπαιδευτικών, μαθητών ή πολιτών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ταυτόχρονα επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών και με τις δημοτικές αρχές της περιοχής μας να σφυρίζουν αδιάφορα, δημιουργώντας με τη στάση τους πρόσφορο έδαφος στους φασίστες για να δρουν. Είναι στο χέρι το δικό μας να μην αφήνουμε το περιθώριο δράσης σε κανένα φασίστα!».

Στο ίδιο πνεύμα, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Ν. Ιωνίας και πέριξ, σημειώνει: «Είναι πρόκληση στην περιοχή του αιματοβαμμένου μπλόκου της Καλογρέζας όπου 22 παλικάρια έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους ταγματασφαλίτες, στο Ν. Ηράκλειο όπου η μεγάλη κομμουνίστρια Ηλέκτρα Αποστόλου πέρασε πολλά χρόνια της ζωής και του αγώνα και που βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους κατακτητές, να έρχονται σήμερα οι απόγονοι των Ναζί και να καλούν σε συγκέντρωση! Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν σε αυτές τις περιοχές, γιατί εδώ είναι ο τόπος της αντίστασης και της προσφυγιάς, του αγώνα και της θυσίας!».

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…