Newsroom

Newsroom

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα ασφαλείας σε πτήσεις λόγω υποστελέχωσης

"Υπάρχουν άτομα τα οποία εργάζονται, ένα άτομο στη βάρδια, 24 ώρες το 24ωρο"

aeroplano 8

Μπορεί αυτές τις μέρες η προσοχή όλων να είναι στραμμένη εύλογα στις ελλείψεις των σιδηροδρόμων, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, όμως σοβαρές ελλείψεις καταγγέλλονται και στην αεροπορία, και συγκεκριμένα από τους τηλεπικοινωνιακούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίοι κάνουν λόγο για σοβαρή υποστελέχωση προσωπικού που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ασφαλείας.

“Υπάρχουν άτομα τα οποία εργάζονται, ένα άτομο στη βάρδια, 24 ώρες το 24ωρο”, ανέφερε μιλώντας στο Open ο Γ. Κωνσταντινάκης, πρόεδρος των τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων της ΥΠΑ, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την παροχή πτήσης πληροφοριών αεροδρομίων για 15 παραμεθόρια αεροδρόμια, έχοντας αρμοδιότητες παραπλήσιες με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

“Στα 10 από τα 15 αυτά αεροδρόμια υπηρετεί μόνο ένα άτομο. Εκτός του ωραρίου που έρχονται οι επιβατικές πτήσεις, είναι όλο το 24ωρο standby με το τηλέφωνο για οτιδήποτε συμβεί”, τόνισε ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι ακόμα και στην τουριστική περίοδο του καλοκαιριού, στο αεροδρόμιο της Πάρου υπηρετούσαν τρία άτομα για όλη τη μέρα, στη Νάξο δύο ή τρεις και στη Μήλο ένας ή δύο. Οι άνθρωποι αυτοί, πρόσθεσε, δουλεύουν επτά μέρες την εβδομάδα, χωρίς ρεπό.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…