Καταγγελίες για απόπειρες παρενόχλησης μαθητών σε σχολεία της Τούμπας

Σύμφωνα με την καταγγελία ένας άντρας μεγάλης ηλικίας με ένα μαύρο αυτοκίνητο κυκλοφορεί έξω από τα σχολεία της Τούμπας και παρενοχλεί παιδιά

sxoleio 2

Σε σοβαρές καταγγελίες για απόπειρες παρενόχλησης και αρπαγής ανηλίκων σε σχολεία στην περιοχή της Τούμπας, προχώρησε, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 72ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης θέλοντας να προειδοποιήσει τους γονείς.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 72ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ένας άντρας μεγάλης ηλικίας με ένα μαύρο αυτοκίνητο κυκλοφορεί έξω από τα σχολεία της Τούμπας και παρενοχλεί παιδιά.

Ο Σύλλογος προσθέτει επίσης ότι «προχθές (28/3) από το 77 δημοτικό σχολείο επιχείρησε να αρπάξει παιδί Τετάρτης Δημοτικού ενώ ο γονιός του ήταν λίγα μέτρα μακριά… Διέφυγε αλλά και ο γονιός και ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε την αστυνομία…» ενώ, τονίζει πως, αντίστοιχο περιστατικό καταγγέλθηκε και στο 105ο σχολείο.

Επίσης, ο Σύλλογος με νεότερη ανακοίνωση του, κατήγγειλε ένα ακόμα περιστατικό το οποίο σημειώθηκε σήμερα (30/3) στο δημοτικό σχολείο του Μαναβή πάνω από το ρέμα.
Αναλυτικά οι αναρτήσεις του σχολείου:

«Σας ενημερώνουμε ότι ένας άντρας μεγάλης ηλικίας με ένα μαύρο αυτοκίνητο κυκλοφορεί έξω από τα σχολεία της Τούμπας και παρενοχλεί παιδιά… Προχθές από το 77 δημοτικό σχολείο επιχείρησε να αρπάξει παιδί Τετάρτης Δημοτικού ενώ ο γονιός του ήταν λίγα μέτρα μακριά… Διέφυγε αλλά και ο γονιός και ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε την αστυνομία…

Αλλά και στο 105, ανεβαίνοντας περιφερειακό , μαμάδες είπαν ότι είχαν συμβάν ….

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε οποιαδήποτε περίεργη κίνηση, στους δρόμους γύρω από το σχολείο και της ευρύτερης περιοχής, που αφορά την ασφάλεια των παιδιών σας, παρενόχληση, απόπειρα συλλογής πληροφοριών ή ακόμη και προσπάθεια αρπαγής θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με την αστυνομία στο 100 και να ενημερώσετε στη συνέχεια τη διεύθυνση του σχολείου. Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με την αστυνομία οι πληροφορίες που θα δίνονται θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες, σαφείς και όχι υποθετικές έτσι ώστε να διευκολύνουμε οποιαδήποτε έρευνα. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί κατά την παραλαβή των παιδιών σας. Αυτή να γίνεται αποκλειστικά από την έξοδο του σχολείου. Για τους μαθητές των μεγάλων τάξεων που αποχωρούν μόνοι τους καλό θα ήταν να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί τους κατά την επιστροφή των παιδιών στο σπίτι.

Σας παρακαλούμε πολύ ΠΡΟΣΟΧΉ όλοι μας.. !!! Μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών μας!!!!».

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης μόλις τώρα ακριβώς συνέβει το ίδιο περιστατικό στο δημοτικό σχολείο του Μαναβή πάνω από το ρέμα… Η ασφάλεια ενημέρωσε…!! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΉ…..!!! Τα παιδιά μας από κοντά….»

Πηγή: www.thestival.gr