Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Μια αποκαλυπτική μαρτυρία υπαλλήλου της ΕΥΠ δημοσιεύει το Tvxs, και εκθέτει τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον πρώην διοικητή της υπηρεσίας, Παναγιώτη Κοντολέων, για τα σοβαρά περιστατικά παραβίασης του Κανονισμού Ασφαλείας

ypourgeio propo 1200x675 1

Με επιστολή της πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ τοποθετείται σχετικά με το θέμα των παρακολουθήσεων και τις εξελίξεις που έχουν προκύψει, κάνοντας μάλιστα σημαντικές καταγγελίες για την λειτουργία της υπηρεσίας από το καλοκαίρι του 2019 και μετά.

Αναλυτικά η επιστολή της

«Χαίρετε,

Ονομάζομαι… και υπηρετούσα στην ΕΥΠ επί δεκαπέντε έτη, μεταξύ των οποίων τα 7 διατελούσα εκπρόσωπος της Υπηρεσίας σε διεθνή οργανισμό. Τον Ιανουάριο του 2022 μετατάχθηκα υποχρεωτικά από τη σημερινή κυβέρνηση, στην Ελληνική Αστυνομία όπου από τότε μέχρι σήμερα δεν μου έχει ανατεθεί απολύτως κανένα καθήκον, ενώ σε δεκάδες αιτήσεις μου προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., δεν έχω λάβει απάντηση.

Ως φορολογούμενος πολίτης αυτής της χώρας και εν όψει της εκ νέου σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου για το θέμα των παρακολουθήσεων και της εν γένει λειτουργίας της ΕΥΠ, αλλά και ως πρώην υπάλληλος που έχω ανταποκριθεί στο έπακρο στα καθήκοντά μου και τα 15 έτη ανελλιπώς, σας γνωρίζω τα εξής (προκειμένου να γίνει μια συζήτηση στην Επιτροπή επί της πραγματικότητας):

1. Από το 2020 έως το 2021 κατέθεσα στην υπηρεσία περί τις 6 Αναφορές για ουσιώδη προβλήματα στη λειτουργία και στην εφαρμογή του κείμενου νομικού πλαισίου. Καμία δεν εξετάστηκε. Ειδικότερα ανέφερα σοβαρά περιστατικά παραβίασης του Κανονισμού Ασφαλείας, του Διοικητικού Δικαίου και του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, του ίδιου του Κανονισμού της Υπηρεσίας και άλλα, μεταξύ των οποίων συμβάντα ενδεικτικά της ολιγωρίας της Διοίκησης και της αδιαφορίας που συστηματικά επιδεικνυόταν για το κατεξοχήν αντικείμενο της Υπηρεσίας και την εικόνα της στο εξωτερικό. Βελτίωση του θεσμικού πλαισίου της ΕΥΠ (όπως υποστηρίζει ο Πρωθυπουργός) δεν νοείται διότι απλά στην ΕΥΠ υπό το πρόσχημα του “απορρητου”, κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται. Και όσοι το επισημάναμε απομακρυνθήκαμε επιμελώς.

2. Η μοναδική πραγματικότητα στην ΕΥΠ από το θέρος του 2019 έως σήμερα είναι μία: δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον της Διοίκησης και άρα και της Κυβέρνησης, για τα καθήκοντα και τους σκοπούς που επιτελεί εκ Νόμου η Υπηρεσία.

Ειδικότερα, ο Διοικητής δεν υπέγραφε και δεν λάμβανε γνώση στη συντριπτική πλειονότητα των πληροφοριακών εγγράφων που παρήγαγε η Υπηρεσία, δεν μετείχε σε πολυεθνικες συναντήσεις, δεν έδινε καμία οδηγία ή κατεύθυνση, ήταν γενικά “άφαντος “. Απορώ που επικαλείται “υβριδικες απειλες” γιατί είμαι βέβαιη πως ούτε γνωρίζει τι σημαίνει ο όρος. Πιστευω στον αντίποδα, πως προφανώς ασχολείτο με αλλα πράγματα ή του φαινόταν εντελώς “ξενο” το αντικείμενο της Υπηρεσίας. Δεν τα γνώριζε αυτά ο Πρωθυπουργός;

3. Τον Ιούλιο του 2021 ο Διοικητής μετακίνησε εμένα και άλλα 60 περίπου άτομα σε μια νέα Υποδιεύθυνση χωρίς καθήκοντα χωρίς αντικείμενο χωρίς εντολές χωρίς λόγο ύπαρξης. Σε Εξώδικη Διαμαρτυρία που αποστείλαμε μαζικά εγώ και ετεροι συνάδελφοι δεν πήραμε κάποια απάντηση. Ακολούθησαν δεκάδες έγγραφα προς τη Διοίκηση της ΕΥΠ επί έξι μήνες. Καμία απάντηση. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε έως τον Δεκέμβριο του 2021, χωρίς να μας ενημερώνει κανείς για τίποτα. Στην Υποδιεύθυνση τοποθέτησαν επικεφαλής μια Αστυνομικό η οποία μας έλεγε “να περιμένουμε να δουμε” και μετά την υποχρεωτική μετάταξή μας παραμένει Υποδιευθύντρια σε μια κενή πλέον Υποδιεύθυνση αφού όλο το προσωπικό μετατάχθηκε! Ποσο πιο χαμηλό επίπεδο να υφίσταται για κρατική υπηρεσία παγκοσμίως; Δεν τα ήξερε όλα αυτά ο Πρωθυπουργός στον οποίο υπάγεται η Υπηρεσία; Δεν διαβάζει τα Εξώδικα που του κοινοποιούνται; Δεν βλέπει τον υποβιβασμό της ΕΥΠ διεθνώς και την εικόνα της στο εσωτερικό, στους φορολογούμενους πολιτες; βεβαίως και γνώριζε.

4. Όπως μας είπε ο Πρωθυπουργός, η χώρα μας αντιμετωπίζει γεωπολιτικες προκλήσεις. Μάλιστα. Και για να ενισχύσει την ΕΥΠ ο Πρωθυπουργός διώχνει σε θέση χωρίς καθήκοντα στην ΕΛ.ΑΣ. υπάλληλο με εξειδίκευση στη Γεωπολιτική. Ποιος να πιστέψει ότι αυτός ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρεται; ουδόλως ενδιαφέρεται ή ενδιαφέρθηκε ποτέ. Κατά τα άλλα μας είπε ότι θα προτείνει την εκπαίδευση του προσωπικού και ότι αναμένει “δημιουργικές προτάσεις “. Η δική μου δημιουργική πρόταση είναι η εξης:εκπαιδεύστε το πρσωπικο στη Γεωπολιτική Ανάλυση -αφου αυτό χρειάζεται η χώρα – με χρήματα του Έλληνα πολίτη, και εν συνεχεία διώξτε το στην ΕΛ.ΑΣ. Μας κοροϊδεύετε κύριοι;

 

5. Εγώ όπως και ετεροι συνάδελφοι έχουμε λάβει κατά καιρούς μηνύματα από αγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποιων και απειλητικά, μετά το Εξώδικο που απευθύναμε στον Πρωθυπουργό, περιέχοντα λινκς τα οποία θα καταθέσουμε στην ΑΔΑΕ και στην Εισαγγελία για να διερευνηθούν στο πλαίσιο της τρέχουσας έρευνας για τις παρακολουθήσεις με κακόβουλα λογισμικά.

6. Η δραματική και άκρως απαράδεκτη εικόνα θεσμικής εκτροπής και αναποτελεσματικότητας στην οποία έχει περιέλθει η ΕΥΠ ειναι πλήρως γνωστή στον Πρωθυπουργό. Όπως άλλωστε δήλωσε η Νομική Σύμβουλος του Κράτους ενώπιον του δικηγόρου μας και της Σύνθεσης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών προ τριών μηνών, “η απομάκρυνση Υπαλλήλων από την ΕΥΠ καθώς και η σημαντική μείωση του προσωπικού της αποτελεί προσωπικό σχέδιο και πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού”. Ό,τι γίνεται στο εσωτερικό της Υπηρεσίας, τελεί σε πλήρη γνώση του Πρωθυπουργού. Η απαξίωσή της δε, φέρεται ως προσωπική του επιδίωξη. Γιατί απαξίωση είναι να χρησιμοποιείται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για σκοπούς άλλους από εκείνους που προβλέπει η Νομοθεσία.

7. Από πλευράς μας έχουμε καταθέσει:

Α. Καταγγελία στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Β. Καταγγελίες στην Αρχη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Γ. Αναφορά στην Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
Δ. Εισαγγελική παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικων Αθηνών για περιστατικό παραβίασης των αρχών της διαφάνειας, της ισότητας και της αξιοκρατίας κατά τη διαδικασία μετάταξής μας
Ε. Δεκάδες αιτήσεις (αναπάντητες) Στον Αρχηγό ΕΛΑΣ και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Πέραν τούτων, έχουμε προσφύγει με Αίτηση Ακυρώσεως στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κατά των αντισυνταγματικων και προδήλως παράνομων μετατάξεών μας.

Ενώ θα προσφυγουμε άμεσα και στην Ποινική Δικαιοσύνη.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ;;

Προς την κυβέρνηση και τους βουλευτές της ΝΔ: Ντροπή σας να ψεύδεστε και να αναπαράγετε αφηγήματα διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Να είστε βέβαιοι ότι θα μεριμνήσουμε η πραγματικότητα να αναδειχθεί πλήρως. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι εθνικά αναγκαίο να εξυπηρετεί εθνικούς σκοπούς σε μια τόσο μικρή χώρα όπως είμαστε και σε τόσο επισφαλή Γεωπολιτική ισορροπία.

Προς την αντιπολίτευση εν συνόλω: Απευθύνω έκκληση να προσπαθήσετε με κάθε θεσμικό μέσο να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα για το τι συμβαίνει στην ΕΥΠ παρά τα ψεύδη που υποστηρίζει η κυβέρνηση, να αποκατασταθεί και να βελτιωθεί η λειτουργία της, να υπάρχει δημοκρατικός έλεγχος σε όλες τις εκφάνσεις της, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπορέσει η Υπηρεσία αυτή να φθάσει σε βάθος χρόνου τις ομολογες Υπηρεσίες που ανταγωνίζεται.
Αν δεν υπάρχει η Βούληση για μια ΕΥΠ που θα διαπνέεται από τις δημοκρατικές αρχές και θα προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα , τότε απλά καταργήστε τη.

Στη διάθεση της Επιτροπής να καταθέσω για όλα τα ανωτέρω με αποδείξεις και λεπτομέρειες για να μην αμφισβητηθούν από κανέναν κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης.

Αυτή είναι η ΕΥΠ του 2022 για την οποία συζητατε και καμία άλλη. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει κάποια Βούληση να την αλλάξει προς το καλύτερο όπως ευαγγελίζεται, απλά γιατί μέχρι την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, είχε φροντίσει συστηματικά να τη μηδενίσει.

Ευχαριστώ».

Πηγή: Tvxs

Κουτσελίνη: Απαντά μετά το σάλο και δεν παίρνει τίποτα πίσω – «Τίποτα από αυτά που με κατηγορείτε δεν στέκει» (video)

ζηνα

Κουτσελίνη: Απαντά μετά το σάλο και δεν παίρνει τίποτα πίσω – «Τίποτα από αυτά που με κατηγορείτε δεν στέκει» (video)

«Είδα αρκετά σχόλια όπου πήρατε κι απομονώσατε μία δική μου φράση, θέλοντας να με επικηρύξετε»,…

Καρυστιανού: Οργή για ανασχηματισμό και σκληρή γλώσσα για Μητσοτάκη – «Όχι ένα, όχι δύο, οκτώ μέλη»

Μαρία Καρυστιανού

Καρυστιανού: Οργή για ανασχηματισμό και σκληρή γλώσσα για Μητσοτάκη – «Όχι ένα, όχι δύο, οκτώ μέλη»

Η Μαρία Καρυστιανού άσκησε σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό

Καιρός: Έρχεται το Hot Dry Windy – Οι τεράστιες θερμοκρασίες και ο μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιών που φέρνει

5610034

Καιρός: Έρχεται το Hot Dry Windy – Οι τεράστιες θερμοκρασίες και ο μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιών που φέρνει

Κοκτέιλ υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας

Στο νοσοκομείο ο «Γκάνταλφ» Ίαν ΜακΚέλεν – Έπεσε από τη σκηνή κατά τη διάρκεια παράστασης στο Λονδίνο

AP21047549110276

Στο νοσοκομείο ο «Γκάνταλφ» Ίαν ΜακΚέλεν – Έπεσε από τη σκηνή κατά τη διάρκεια παράστασης στο Λονδίνο

Ο ηθοποιός έπαιζε σε μια σκηνή μάχης όταν φάνηκε να χάνει τα πατήματά του. Μεταφέρθηκε…

Κούγιας σε Αναστασοπούλου: «Δεν έχετε το ειδικό βάρος να με ειρωνευτείτε» – Έντονος καυγάς για Λύτρα (video)

InCollage 20240618 122656956

Κούγιας σε Αναστασοπούλου: «Δεν έχετε το ειδικό βάρος να με ειρωνευτείτε» – Έντονος καυγάς για Λύτρα (video)

«Μη μου κάνετε ερωτήσεις που σας υπαγορεύουν στο ακουστικό», είπε ο Αλέξης Κούγιας απευθυνόμενος στη…

Άγριος καυγάς Φωτίου – Παππά για τις έδρες της Νέας Αριστεράς: «Ο λαός σάς έστειλε στο 2,4% και στην ανυπαρξία» (video)

profile player 960x540 17

Άγριος καυγάς Φωτίου – Παππά για τις έδρες της Νέας Αριστεράς: «Ο λαός σάς έστειλε στο 2,4% και στην ανυπαρξία» (video)

Πέτρος Παππάς και θεανώ Φωτίου είχαν έντονη διαμάχη σχετικά με τις έδρες των βουλευτών της…