Newsroom

Newsroom

Καταγγελία πολίτη για την Αστυνομία: Κάλεσε το 100 και περίμενε 13 λεπτά αναμονή (video)

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ότι οι κλήσεις στο 100 θα απαντιούνται σε ένα – δυο λεπτά[…], εντούτοις τίποτα τελικά κατά πως φαίνεται δεν έχει γίνει

τηλ 100

Σε αναμονή για τουλάχιστον 13 λεπτά στην τηλεφωνική γραμμή της Άμεσης Δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Δεκατιανοί» ,τηλεθεατής. Η καταγγελία έρχεται λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που ενώ παραδέχτηκε την υποστελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου της άμεσης δράσης και ότι θα επιστρέψουν άμεσα 40 αστυνομικοί για την γρήγορη εξυπηρέτηση των πολίτων, έτσι ώστε να απαντιούνται οι καταγγελίες  σε ένα – δυο λεπτά[…], εντούτοις τίποτα τελικά κατά πως φαίνεται δεν έχει γίνει

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο τηλεθεατής, «λόγω δουλειάς κινούμαι συνέχεια στον δρόμο και αρκετές φορές χρειάστηκε να καλέσω στην Άμεση Δράση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βρισκόμουν στην εθνική και είδα μπροστά μου μία νταλίκα φορτωμένη με μπάζα, τα οποία δεν ήταν καλυμμένα και έφευγαν στον δρόμο».

«Μου έλεγε ότι βρίσκεστε σε γραμμή προτεραιότητας. Όταν καλείς την Αστυνομία, δεν περιμένεις να μπεις σε αναμονή», πρόσθεσε.

 

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. απαντώντας στην καταγγελία του πολίτη, προσπαθώντας για μια ακόμη φορά να καλύψει τα αδικαιολόγητα, αναφέροντας αναφέροντας  τους χρόνους ανταπόκρισης στα τηλεφωνήματα της Άμεσης Δράσης,  είναι μικρότερος από 5 δευτερόλεπτα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αναφέρονται σε καταγγελία πολίτη, σύμφωνα με την οποία, σε κλήση που πραγματοποίησε στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής (100), τέθηκε σε μεγάλη αναμονή, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Κατόπιν σχετικών διαταγών της νέας Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής ενισχύεται συνεχώς, με αποτέλεσμα το αστυνομικό προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου (100) ανά βάρδια να έχει διπλασιαστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο μέσος χρόνος αναμονής κλήσης στο 100 είναι μικρότερος από 5 δευτερόλεπτα.

Ενδεικτικά, το τριήμερο 17-19 Απριλίου 2024, διάστημα το οποίο αφορά η εν λόγω καταγγελία, σε συνολικά -20.022- κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 100, ο χρόνος ανταπόκρισης των τηλεφωνητών ήταν ο εξής:

Από 1 έως 5 δευτερόλεπτα στο 85,52% των κλήσεων (-17.123- κλήσεις)
Από 6 έως 20 δευτερόλεπτα στο 13,67% των κλήσεων (-2.736- κλήσεις),
Από 21 έως 30 δευτερόλεπτα στο 0,74% των κλήσεων (-148- κλήσεις)
Από 31 έως 60 δευτερόλεπτα στο 0,07% των κλήσεων (-15- κλήσεις)
Από 60 δευτερόλεπτα και πάνω, καμία κλήση.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που εργάζονται στο τηλεφωνικό κέντρο, αυτή την περίοδο εκπαιδεύονται από ειδικευμένους ψυχολόγους και επιστήμονες, με σκοπό τη βελτίωση των ικανοτήτων τους για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των περιστατικών.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…