Newsroom

Newsroom

Καταγγελία κατά του BBC: Παρουσιαστής φέρεται να πλήρωνε 17χρονο για γυμνές φωτογραφίες

Το BBC παίρνει «πολύ σοβαρά» την καταγγελία ενός νεαρού εις βάρος παρουσιαστή του, σύμφωνα με την οποία ο μη κατονομαζόμενος-μέχρι στιγμής- δημοσιογράφος του έδινε χρήματα με αντάλλαγμα φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου.

AP21225473810985 1

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους του BBC, καταγγελία σύμφωνα με την οποία μη κατονομαζόμενος-μέχρι στιγμής- παρουσιαστής φέρεται να έχει δώσει τα τελευταία τέσσρα χρόνια περισσότερες από 35.000 στερλίνες σε νεαρό αγόρι, με αντάλλαγμα να του στέλνει γυμνές του φωτογραφίες.

Ο νεαρός ενημέρωσε τους γονείς του δείχνοντας τις κινήσεις του τραπεζικού του λογαριασμού, ενώ η μητέρα κατήγγειλε ότι είδε στιγμιότυπο από βιντεοκλήση μετον παρουσιαστή να φορά μόνο τα εσώρουχά του.

Στα Μέσα Μαΐου η οικογένεια είχε καταγγείλει το περιστατικό στο BBC. Είχε ζητήσει και από τον ίδιο τον παρουσιαστή να σταματήσει να στέλνει χρήματα, καθώς μέρος των ποσών χρησιμοποιούνταν για χρήση ναρκωτικών, με αποτέλεσμα το παιδί να έχει εθιστεί σε αυτά.

Σε ανακοίνωσή του, το βρετανικό υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού χαρακτήρισε τις καταγγελίες «βαθιά ανησυχητικές».

«Ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας που λαμβάνει δημόσια χρηματοδότηση, ανώτεροι αξιωματούχοι τόνισαν στο BBC ότι οι ισχυρισμοί πρέπει να διερευνηθούν επειγόντως και με ευαισθησία», επισημαίνεται.

Στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Sun η μητέρα του νεαρού δίνει νέα συνέντευξη τονίζοντας ότι το παιδί της είχε χρησιμοποιήσει τα χρήματα για χρήση κοκαΐνης, όταν ήταν 17 ετών και εάν συνέχιζε, ο 20χρονος σήμερα γιος της «θα είχε πεθάνει».

Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, το BBC προχώρησε σε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αντιμετωπίζει «με σοβαρότητα τις κατηγορίες» και λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα.

Σπεύδουν να λάβουν αποστάσεις από τις καταγγελίες

Οι εργαζόμενοι είναι αναστατωμένοι, καθώς δεν έχει ακόμα δοθεί το όνομα στη δημοσιότητα. Ως εκ τούτου, ο ένας παρουσιαστής μετά τον άλλον δηλώνουν δημόσια την αθωότητά τους και την άγνοια για τις καταγγελίες.

Αρκετοί απέκλεισαν τον εαυτό τους από τη λίστα των υποψήφιων ενόχων. Ο Ράιλαν Κλαρκ, για παράδειγμα, ο οποίος αυτή τη στιγμή κάνει γυρίσματα στο εξωτερικό για το BBC, έγραψε στο Twitter: «Δεν είμαι σίγουρος γιατί τα ονόματά μου κυκλοφορούν, αλλά είναι αυτή η ιστορία στην Sun- δεν είμαι εγώ μωρό μου. Αυτή τη στιγμή γυρίζω μια εκπομπή στην Ιταλία για το BBC, οπότε βγάλτε το όνομά μου από τα στόματά σας».

Εν τω μεταξύ, ο Τζέρεμι Βάιν (Jeremy Vine) αρνήθηκε επίσης ότι ήταν ο εν λόγω ραδιοτηλεοπτικός. Ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Απλώς για να πω ότι ανυπομονώ πολύ να φιλοξενήσω τη ραδιοφωνική μου εκπομπή τη Δευτέρα – όποιος κι αν είναι ο «παρουσιαστής του BBC» στις ειδήσεις, έχω το ίδιο μήνυμα για εσάς που έκανε ο Rylan νωρίτερα: σίγουρα δεν είναι μου.

Ο Γκάρι Λίνεκερ έγραψε στο Twitter: «Λυπάμαι που απογοητεύω τους haters μου, αλλά δεν είμαι εγώ».

 

 

Ο Νίκι Κάμπελ σημείωσε πως είχε επικοινωνήσει με την αστυνομία σχετικά με την αναφορά του σε σχέση με την ιστορία. Ανέβασε στο Twitter ένα στιγμιότυπο με το λογότυπο της Μητροπολιτικής αστυνομίας και τις λέξεις: «Σας ευχαριστώ που επικοινωνήσατε με την υπηρεσία της Μητροπολιτικής αστυνομίας για να αναφέρετε το έγκλημά σας».

Στο tweet του έγραψε: «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να πάρουμε θέση. Υπάρχουν πάρα πολλά άτομα σαν αυτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας φίλοι.»

Πηγή: BBC