Newsroom

Pandora Newsroom

Καταγγελία για ενέδρα και επίθεση φασιστών στην περιοχή του Γκύζη

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η επίθεση σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη ενώ ο άνθρωπος που δέχτηκε το αιφνιδιαστικό πισώπλατο χτύπημα είναι καλά στην υγεία του.

350243902 1050136905960633 8828332282765213566 n

Επίθεση από φασίστες οι οποίοι του είχαν στήσει ενέδρα, καταγγέλλει, ότι δέχτηκε μέλος της πολιτικής ομάδας «Λαϊκή Δράση-Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών» κάτω από το σπίτι του στην περιοχή του Γκύζη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η επίθεση σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη ενώ ο άνθρωπος που δέχτηκε το αιφνιδιαφασστικό πισώπλατο χτύπημα είναι καλά στην υγεία του.

«Αυτή η επίθεση αποτελεί μια επίθεση συνολικά στο εργατικό-λαϊκό- αντιφασιστικό κίνημα, σε κάθε κομμουνιστή-κομμουνίστρια, αναρχικό-αναρχική, σε τελική ανάλυση σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια. Αποτελεί μια μυρωδιά του παρελθόντος για το μέλλον που μας ετοιμάζουν», σημειώνουν χαρακτηριστικά τα μέλη της πολιτικής ομάδας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Φασιστική – παρακρατική ενέδρα κάτω από το σπίτι συντρόφου μας-Να ορθώσουμε τείχος υπεράσπισης απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία

Την Πέμπτη 25/5 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής για τους πεσόντες της αντιφασιστικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού του Ντονμπάς.

Γύρω στις 23:30,  κατά την επιστροφή του συντρόφου- μέλους της Ομάδας μας στο σπίτι του στο Γκύζη, πραγματοποιήθηκε παρακρατική ενέδρα κάτω από το σπίτι του όπου δέχτηκε αιφνιδιαστικό πισώπλατο χτύπημα.

Ο σύντροφος μας είναι καλά στην υγεία του.

Όπως γίνεται σαφές, ο συσχετισμός δύναμης που αποκρυσταλλώθηκε στην δεξιά και ακροδεξιά πολυκατοικία μετά το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα, αποθράσυνε περαιτέρω την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, δοσμένη μέσα στην περίοδο προετοιμασίας για ένα Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τους φασιστικούς – παρακρατικούς  μηχανισμούς που γνωμοδότησαν για αυτή την κλιμάκωση της βίας απέναντι στην συλλογικότητα και τον σύντροφό μας.

Αυτό που γνωρίζουμε, είναι πως η τοποθέτηση της συλλογικότητας μας μέσα στο λαϊκό κίνημα, η σαφής θέση της για την ήττα του ΝΑΤΟ, η συνεπής μαχητική αντιφασιστική της δράση, η πάλη για την ανασυγκρότηση του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος και του κόμματος του, η συνεπής παρουσία της μέσα στα μαζικά πολιτικά και κινηματικά γεγονότα με αιχμή τον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» ενοχλεί.

Αυτό που γνωρίζουμε, είναι πως η οργανωμένη και συνεπής στάση του συντρόφου μας τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, μέσα από το Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο, την Κόκκινη Γραμμή – Ομάδα για την Εργατική Αντεπίθεση, το εύρος των αντιφασιστικών-αντιιμπεριαλιστικών-ταξικών δράσεων και κινηματικών γεγονότων που έχει συμμετάσχει, ενοχλεί την ξενόδουλη ολιγαρχία και το κράτος της και για αυτό αμόλησε τα παρακρατικά της σκυλιά απέναντι του και απέναντι μας.

Η πρακτική της ενέδρας και της στοχοποίησης κομμουνιστών και λαϊκών αγωνιστών με όρους υλικής βίας κάτω από τα σπίτια τους, παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές, κυριαρχίας του παρακράτους στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Αυτές οι επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν.

Γνωρίζουμε πως η ταξική πάλη εντός της αμερικανοτοϊκής επικράτειας και του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού θα γεννήσει και τέτοιου τύπου επιθέσεις όσο βαθαίνει η ταξική πάλη, κλιμακώνεται η δομική κρίση του συστήματος και πλησιάζουμε πιο κοντά στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γνωρίζουμε πως το καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας, θα αμολήσει τα μαντρόσκυλα του απέναντι σε απόψεις και πολιτικές τοποθετήσεις που είναι επικίνδυνες για την επιβίωση του, που επιδιώκουν την ριζοσπαστικοποίηση του λαϊκού κινήματος και της ταξικής πάλης.

Αυτή η επίθεση αποτελεί μια επίθεση συνολικά στο εργατικό-λαϊκό- αντιφασιστικό κίνημα, σε κάθε κομμουνιστή-κομμουνίστρια, αναρχικό-αναρχική, σε τελική ανάλυση σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια. Αποτελεί μια μυρωδιά του παρελθόντος για το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Έχουμε πολιτικό χρέος και καθήκον, να ορθώσουμε κοινό, μαζικό, οργανωμένο λαϊκό τείχος απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, απέναντι σε αυτές τις σκοτεινές πρακτικές (ενέδρες κτλ) που στόχο έχουν την απενεργοποίηση και την τρομοκράτηση των συλλογικοτήτων του λαϊκού κινήματος και των ανθρώπων του.

Καλούμε το σύνολο των δυνάμεων του λαϊκού κινήματος, του κομμουνιστικού και αναρχικού κινήματος, σωματεία-συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους σε ανοιχτή συζήτηση ενημέρωσης για το περιστατικό την Τετάρτη 19:00 στην ΑΣΟΕΕ με σκοπό την συγκρότηση λαϊκού τείχους απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία και την οργάνωση της πλατιάς και δυναμικής κινηματικής μας απάντησης».

Το… διασκεδάζουν και χαλαρώνουν με ρετσίνα, μπαλίτσα και πινγκ πονγκ «χαζεύοντας» τα αστυνομικά drones στη Νέα Δημοκρατία λίγο πριν τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ

7075336 scaled 1

Το… διασκεδάζουν και χαλαρώνουν με ρετσίνα, μπαλίτσα και πινγκ πονγκ «χαζεύοντας» τα αστυνομικά drones στη Νέα Δημοκρατία λίγο πριν τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ

Το δικό τους επικοινωνιακό show έστησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης στα εγκαίνια της ΔΕΘ,…

Οι Προτάσεις μας

Τεχνητή νοημοσύνη: Η Nvidia εξαγόρασε έναντι 13 δισ. την Hugging Face – εταιρεία «ταγμένη» στον Ανοιχτό Κώδικα

AP26238747371061

Τεχνητή νοημοσύνη: Η Nvidia εξαγόρασε έναντι 13 δισ. την Hugging Face – εταιρεία «ταγμένη» στον Ανοιχτό Κώδικα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hugging Face χαρκατήρισε την Nvidia ως «το τέλειο σπίτι» για την…

Ελ Νίνιο: Ρεκόρ χιλιετίας αναμένεται να «σπάσει» το φαινόμενο – «Νέα κανονικότητα τα ακραία καιρικά φαινόμενα» λέει ο ΟΗΕ

AP26161786451669

Ελ Νίνιο: Ρεκόρ χιλιετίας αναμένεται να «σπάσει» το φαινόμενο – «Νέα κανονικότητα τα ακραία καιρικά φαινόμενα» λέει ο ΟΗΕ

«Το Ελ Νίνιο υπερμεγεθύνεται μπροστά στα μάτια μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο…

Πολιτική προπαγάνδα στα Social Media: Ψηφιακός «στρατός» στην υπηρεσία της Δεξιάς

AP23089018239546

Πολιτική προπαγάνδα στα Social Media: Ψηφιακός «στρατός» στην υπηρεσία της Δεξιάς

Ένα παγκόσμιο δίκτυο υπεργολαβιών, εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης και εκατομμύρια δολάρια διοχετεύονται σε πλατφόρμες όπως το…

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

snapshot2

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

Εμπλέκονται κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, σύμβουλοι πολιτικών και δημοσιογράφοι.

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ