Newsroom

Newsroom

Καταγγελία για ενέδρα και επίθεση φασιστών στην περιοχή του Γκύζη

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η επίθεση σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη ενώ ο άνθρωπος που δέχτηκε το αιφνιδιαστικό πισώπλατο χτύπημα είναι καλά στην υγεία του.

Επίθεση από φασίστες οι οποίοι του είχαν στήσει ενέδρα, καταγγέλλει, ότι δέχτηκε μέλος της πολιτικής ομάδας «Λαϊκή Δράση-Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών» κάτω από το σπίτι του στην περιοχή του Γκύζη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η επίθεση σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη ενώ ο άνθρωπος που δέχτηκε το αιφνιδιαφασστικό πισώπλατο χτύπημα είναι καλά στην υγεία του.

«Αυτή η επίθεση αποτελεί μια επίθεση συνολικά στο εργατικό-λαϊκό- αντιφασιστικό κίνημα, σε κάθε κομμουνιστή-κομμουνίστρια, αναρχικό-αναρχική, σε τελική ανάλυση σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια. Αποτελεί μια μυρωδιά του παρελθόντος για το μέλλον που μας ετοιμάζουν», σημειώνουν χαρακτηριστικά τα μέλη της πολιτικής ομάδας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Φασιστική – παρακρατική ενέδρα κάτω από το σπίτι συντρόφου μας-Να ορθώσουμε τείχος υπεράσπισης απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία

Την Πέμπτη 25/5 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής για τους πεσόντες της αντιφασιστικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού του Ντονμπάς.

Γύρω στις 23:30,  κατά την επιστροφή του συντρόφου- μέλους της Ομάδας μας στο σπίτι του στο Γκύζη, πραγματοποιήθηκε παρακρατική ενέδρα κάτω από το σπίτι του όπου δέχτηκε αιφνιδιαστικό πισώπλατο χτύπημα.

Ο σύντροφος μας είναι καλά στην υγεία του.

Όπως γίνεται σαφές, ο συσχετισμός δύναμης που αποκρυσταλλώθηκε στην δεξιά και ακροδεξιά πολυκατοικία μετά το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα, αποθράσυνε περαιτέρω την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, δοσμένη μέσα στην περίοδο προετοιμασίας για ένα Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τους φασιστικούς – παρακρατικούς  μηχανισμούς που γνωμοδότησαν για αυτή την κλιμάκωση της βίας απέναντι στην συλλογικότητα και τον σύντροφό μας.

Αυτό που γνωρίζουμε, είναι πως η τοποθέτηση της συλλογικότητας μας μέσα στο λαϊκό κίνημα, η σαφής θέση της για την ήττα του ΝΑΤΟ, η συνεπής μαχητική αντιφασιστική της δράση, η πάλη για την ανασυγκρότηση του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος και του κόμματος του, η συνεπής παρουσία της μέσα στα μαζικά πολιτικά και κινηματικά γεγονότα με αιχμή τον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» ενοχλεί.

Αυτό που γνωρίζουμε, είναι πως η οργανωμένη και συνεπής στάση του συντρόφου μας τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, μέσα από το Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο, την Κόκκινη Γραμμή – Ομάδα για την Εργατική Αντεπίθεση, το εύρος των αντιφασιστικών-αντιιμπεριαλιστικών-ταξικών δράσεων και κινηματικών γεγονότων που έχει συμμετάσχει, ενοχλεί την ξενόδουλη ολιγαρχία και το κράτος της και για αυτό αμόλησε τα παρακρατικά της σκυλιά απέναντι του και απέναντι μας.

Η πρακτική της ενέδρας και της στοχοποίησης κομμουνιστών και λαϊκών αγωνιστών με όρους υλικής βίας κάτω από τα σπίτια τους, παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές, κυριαρχίας του παρακράτους στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Αυτές οι επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν.

Γνωρίζουμε πως η ταξική πάλη εντός της αμερικανοτοϊκής επικράτειας και του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού θα γεννήσει και τέτοιου τύπου επιθέσεις όσο βαθαίνει η ταξική πάλη, κλιμακώνεται η δομική κρίση του συστήματος και πλησιάζουμε πιο κοντά στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γνωρίζουμε πως το καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας, θα αμολήσει τα μαντρόσκυλα του απέναντι σε απόψεις και πολιτικές τοποθετήσεις που είναι επικίνδυνες για την επιβίωση του, που επιδιώκουν την ριζοσπαστικοποίηση του λαϊκού κινήματος και της ταξικής πάλης.

Αυτή η επίθεση αποτελεί μια επίθεση συνολικά στο εργατικό-λαϊκό- αντιφασιστικό κίνημα, σε κάθε κομμουνιστή-κομμουνίστρια, αναρχικό-αναρχική, σε τελική ανάλυση σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια. Αποτελεί μια μυρωδιά του παρελθόντος για το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Έχουμε πολιτικό χρέος και καθήκον, να ορθώσουμε κοινό, μαζικό, οργανωμένο λαϊκό τείχος απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, απέναντι σε αυτές τις σκοτεινές πρακτικές (ενέδρες κτλ) που στόχο έχουν την απενεργοποίηση και την τρομοκράτηση των συλλογικοτήτων του λαϊκού κινήματος και των ανθρώπων του.

Καλούμε το σύνολο των δυνάμεων του λαϊκού κινήματος, του κομμουνιστικού και αναρχικού κινήματος, σωματεία-συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους σε ανοιχτή συζήτηση ενημέρωσης για το περιστατικό την Τετάρτη 19:00 στην ΑΣΟΕΕ με σκοπό την συγκρότηση λαϊκού τείχους απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία και την οργάνωση της πλατιάς και δυναμικής κινηματικής μας απάντησης».

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – «Το φως κέρδισε – Η σκέψη μου με τους πληγέντες στη Θεσσαλία»

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – «Το φως κέρδισε – Η σκέψη μου με τους πληγέντες στη Θεσσαλία»

Νέα σελίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι ο νέος πρόεδρος του…

Αχτσιόγλου μετά την νίκη Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών – Από αύριο ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας

Αχτσιόγλου μετά την νίκη Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών – Από αύριο ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας

Μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης η Έφη Αχτσιόγλου προχώρησε σε δηλώσεις λίγο μετά την ανακοίνωση…

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων στο 75% – Συγχαρητήρια από Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων στο 75% – Συγχαρητήρια από Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη

Καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη. Σε αναμονή δηλώσεων από τους δύο υποψηφίους.