Καταγγελία για αστυνομική βία από δικηγόρους: «Βρέθηκα γυμνός μέσα στο αστυνομικό τμήμα»

Πώς περιγράφει το περιστατικό ένας από τους καταγγέλλοντες

Clipboard01 3

Περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος τους καταγγέλλουν δύο νεαροί δικηγόροι. Μιλώντας στο Open, ένας από αυτούς περιέγραψε το συμβάν.

Όπως ανέφερε, οι δύο καταγγέλλοντες είχαν βγει για ένα ποτό στα Εξάρχεια το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Αποχωρώντας από το κατάστημα όπου βρίσκονταν και πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητό τους και διασχίζοντας την πλατεία Εξαρχείων, μια διμοιρία των ΜΑΤ εμφανίστηκε μπροστά τους και ένας από τους αστυνομικούς τους φώναξε ζητώντας τα στοιχεία τους. Οι καταγγέλλοντες αποκάλυψαν την ιδιότητά τους και ρώτησαν για ποιο λόγο διενεργείται αυτός ο έλεγχος.

“Μέσα σε δευτερόλεπτα βλέπω τον αστυνόμο που μιλούσε στον συνάδελφό μου να πραγματοποιεί μια επίθεση. Με μία πολύ παράξενη λαβή έπιασε τον συνάδελφο από τον λαιμό, του έκανε κεφαλοκλείδωμα και προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, στην ουσία τον οδήγησε προς την πολυκατοικία με σκοπό την ακινητοποίησή του. Υπήρχε ένταση, κι εγώ ωθήθηκα σε ένα σημείο από τους άλλους αστυνομικούς”, ανέφερε ο δικηγόρος.

Σε βίντεο από το περιστατικό ακούγεται περίοικος διαμαρτυρόμενος να ρωτάει τους αστυνομικούς αν είναι στρατός κατοχής, και ένας από αυτούς απαντά “ναι, ναι, ναι”.

Στη συνέχεια, οι δικηγόροι οδηγήθηκαν στο τμήμα, παρότι υπάρχει ειδική διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις, και εκεί τους ζητήθηκε να βγάλουν τα ρούχα τους. “Λίγα λεπτά μετά την άφιξή μας στο ΑΤ Εξαρχείων με οδήγησαν σε έναν σκοτεινό χώρο και δύο αστυνομικοί μου ζήτησαν να αφαιρέσω τα ρούχα μου. Στην ουσία ο ένας με έναν φακό ερεύνησε τα προσωπικά μου αντικείμενα, καθώς είχα ένα τσαντάκι με διάφορα προσωπικά αντικείμενα, ενώ ο άλλος αστυνομικός φόρεσε γάντια και μου ζήτησε σιγά-σιγά να βγάλω τα ρούχα μου, όπως κα προφανώς έκανα. Ουσιαστικά βρέθηκα για κάποια δευτερόλεπτα γυμνός μέσα στο τμήμα“, αφηγήθηκε.

Κλιματισμός στο αυτοκίνητο: Νέα έρευνα δείχνει πως εκτός από «κρύους» μας κρατά και ασφαλείς

driving 2934477 1280

Κλιματισμός στο αυτοκίνητο: Νέα έρευνα δείχνει πως εκτός από «κρύους» μας κρατά και ασφαλείς

Η χρήση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο είναι απαραίτητη τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού γιατί, εκτός…

Μύκονος: Δύο τραυματίες, ξαπλώστρες και αντικείμενα στη θάλασσα από κύμα που προκάλεσε πλοίο (video)

μυκονος

Μύκονος: Δύο τραυματίες, ξαπλώστρες και αντικείμενα στη θάλασσα από κύμα που προκάλεσε πλοίο (video)

Το περιστατικό έγινε στην παραλία του Αγίου Στεφάνου στη Μύκονο το μεσημέρι του Σαββάτου (20/07)