Κατάληψη στο υπουργείο Υγείας

[…]

giatroi

Παραμένουν στο αμφιθέατρο του υπουργείου οι γιατροί ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρ. Λοβέρδο και απόσυρση του νομοσχεδίου στον κλάδο. Εντός της ημέρας οι αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους.
Συνεχίζεται η κατάληψη του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους από γιατρούς, οι οποίοι ζητούν να συναντηθούν με τον υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να συζητήσουν για το νομοσχέδιο για τον κλάδο.
Δυνάμεις της αστυνομίας στυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια την Τρίτη.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών αποφάσισε εκτάκτως να κηρύξει σήμερα 24ωρη απεργία και καλεί τους γιατρούς να συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.
Οι γιατροί αναμένεται να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις εντός της ημέρας.

Στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιείται σύσκεψη όλων των ιατρικών φορέων με πρόταση για γενική απεργία τόσο στο ΙΚΑ όσο και στο ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) εξήγγειλε δύο 48ωρες απεργίες από την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Την Τρίτη, επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, όταν οι γιατροί επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο και απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στα επεισόδια τραυματίστηκε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά, η οποία διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Μονάδα του νοσοκομείου και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
http://www.ethnos.gr

Η Ράφα αδειάζει και ο Νετανιάχου… υπερηφανεύεται ότι απέτρεψε την «ανθρωπιστική καταστροφή»

Η Ράφα αδειάζει και ο Νετανιάχου… υπερηφανεύεται ότι απέτρεψε την «ανθρωπιστική καταστροφή»

Μονάδες του ισραηλινού στρατού συνεχίζουν να εμποδίζουν τη ροή των καυσίμων και της ανθρωπιστικής βοήθειας…